Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Feuchtwanger Lion

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Feuchtwanger Lion
 
Osobnost: Feuchtwanger Lion
Datum vložení: 15.4.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Lion Feuchtwanger (1884-1958) - německý romanopisec, dramatik, autor esejů, historických románů alegorizujících soudobé problémy i próz o současnosti třicátých let 20. století, protifašistický, protiválečný a socialistický autor. Byl také významným překladatelem. V 30. letech byl nacisty zbaven občanství, podílel se na práci exilových časopisů a mj. navštívil Sovětský svaz, o kterém napsal cestopis (Moskva) polemizující se známou knihou A.Gida, za což (ale i za jiné) byl v pozdější NDR oslavován takřka jako kultovní autor. Po internaci ve Francii roku 1940 složitou cestou uprchnul do USA, kde zůstal až do své smrti. Byl pověstný svým perfekcionalismem a častým předěláváním a aktualizováním díla. K významným dílům patří například Bláznova moudrost čili Smrt a slavné zmrtvýchvstání Jeana-Jacquesa Rousseaua, Goya čili Trpká cesta poznání, Josephus Flavius (trilogie), Lišky na vinic, Židovka z Toleda, Ošklivá vévodkyně Markéta Pyskatá.





Hodnocení: (hodnotilo 14 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Feuchtwanger Lion Feuchtwanger, Lion 230 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info