Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Junková Šárka

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Junková Šárka
 
Osobnost: Junková Šárka
Datum vložení: 4.7.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Šárka Junková
Autorka dívčí literatury
Nar. 2.5.1967 ve Valašském Meziříčí, své dětství prožila v historickém městečku Kelč. V současné době žije ve Vsetíně, pracuje jako učitelka na Základní škole Vsetín –Sychrov. Její práce ji moc baví a také inspiruje pro autorskou tvorbu.
Je vdaná a má dvě děti (syn 17 let a dcera 4 roky).
Je od r. 2006 členkou Obce spisovatelů.

První knihu vydala v roce 2004 a od té doby je jich na pultech už šest.
Seznam knihy vydaných do 30.6.2006 :
Když padá nebe
Schody do ráje
Sejdeme se v nebi
Jak jsem potkala osud
Intimníček aneb přepadla mě puberta
Štěstí chodí po špičkách

Vychází ji povídky v časopise Top Dívky a povídka v knize „ Jak to bylo poprvé“ vydavatelství Víkend, kde se prezentovaly autorky dívčí literatury.
Píše příběhy pro dospívající dívky, ale není to zdaleka jen o lásce, protože vychází ze skutečných událostí, její knihy mají mnohdy vážný, až drsný podtext a hrdinky i hrdinové se potýkají s vážnými věcmi, jako je nezájem rodičů, alkoholismus, drogy, pokus o sebevraždu, smrt blízké osoby nebo u dívek nechtěné těhotenství. Na druhou stranu vždy narazí na lásku, přátelství a zažijí věci, o kterých i my občas sníme. Ani vyústění příběhů není vždy idylické, stejně jako ve skutečném životě. Zajímavé je i to, že příběhy se odehrávají v reálném světě, na místech, kam se můžeme fyzicky podívat, a to zejména ve Vsetíně a okolních městech a vesnicích nebo v Praze.
Pravidelně podporuje četbu i autorské psaní u mladých lidí, zapojuje se do různých soutěží, sama organizuje dvě akce s celostátní působností, a to každý rok v září soutěž STROM, kde je hlavním tématem literárního projevu soutěžících strom, a jednou za dva roky „Vyznám se v knihách a umím je doporučit kamarádům“, ve které si děti a mladí lidé poutavým způsobem doporučují zajímavé čtení.

Čerpala jsem ze stránek autorky http://sweb.cz/JunkovaSar./ a z osobního rozhovoru.
její foto je k dispozici na jejich stránkách či na google.com -obrázky Šárka Junková





Hodnocení: (hodnotilo 15 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info