Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Ewa Farna

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Ewa Farna
 
Osobnost: Farna Ewa
Datum vložení: 27.9.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Životopis Ewa Farná


Ewa Farna
zpěvačka
Datum narození:
12.08. 1993 (14 let)
Místo narození:
Třinec, Česká republika
Znamení:
Lev

Životopis:
Ewa Farna je mladá talentovaná popová zpěvačka, která po své debutové desce ,,Měls mě vůbec rád" přišla s druhým albem s názvem ,,Ticho".

V létě 2007 Ewa relaxovala prací, což je, jak sama tvrdí, její nejoblíbenější činnost. Se svojí kapelou odehrála na desítky koncertů a festivalů, s fotografem Ondřejem Pýchou nafotila kolekci fotek na promo svého "Ticha" a ve studiu dokončila polskou verzi debutového alba "Měls mě vůbec rád", jež na polském trhu vyjde u Universal Poland.

Ewa Farna toho za svoji kariéru stíhla opravdu hodně. Její první deska "Měls mě vůbec rád" se stala "Nejprodávanějším Debutem v kategorii "Objev roku" v anketě Deska roku Allinaz 2006 , letos v červnu převzala od Universal Music platinovou desku za prodej více než 20.000 nosičů. Vyhrála titul "Objev roku Českého slavíka 2006", "Objev Ro(c)ku" časopisu Rock & Pop, "Objev roku" hudební televizní stanice Óčko, "Nejlepší zpěvačka" v dětské anketě Jetix Awards, atd.

Všechny tyto zkušenosti, především koncerty a kontakt s publikem se "podepsaly" na jejím druhém albu. Deska v žádném případě nebude tichá, jak napovídá její název vybraný podle ústředního singlu (který už mimochodem zní prostřednictvím rádií). O to se spolu s Ewou postaral tým producentů Lešek Wronka s hudebním producentem Danem Hádlem a muzikanti z Ewiny kapely. Album "Ticho" bude obsahovat 13 písní od českých autorů Leška Wronky, Honzy Ponocného, kytaristy Ewy - Marka Trana a publishingu, textově se na albu podíleli osvědčení autoři z Ewina debutu Jana Rolincová-Hádlová, Petra Cvrkalová, Petr Šiška a také Ewa, která se autorsky podepsala na 4 textech. Na své si přijdou jak Ewini vrstevníci, náctiletí, tak starší publikum. Vokály si Ewa nazpívala na obě právě dotočené desky sama.

Od svého prvního koncertu v Třinci 16. března 2007 do konce roku stihne Ewa odehrát přes 50 koncertů v Čechách, na Slovensku a v Polsku a letošní koncertní tečkou bude turné Lucie Bílé, kde se Ewa Farná s mini koncertní verzí objeví jako host. "Obdivuju její zpěv a pracovitost. Je to pro mne splnění si dávného snu", říká Ewa o nabídce Lucie Bílé.

- První album ,,Měls mě vůbec rád", vyšlo 6.listopadu 2006 u Universal Music
- Singly: Měls mě vůbec rád a Zapadlej krám

- Druhé album ,,Ticho" , vyšlo 1. října 2007 u Universal Music
- Singl: Ticho a LA LA LAJ

Soutěže a ankety
- 2004 - 1. místo v okresní pěvecké soutěži ve Frýdku-Místku
- 2005 - 1. místo na Evropském festivalu mládeže v Polsku
- 2006 - 1. místo v polské televizní pěvecká soutěži "Šance na úspěch"
- 2006 - Český slavík Mattoni 2006 – "Objev roku"
- 2007 - RGM hudební ceny TV Óčka – "Objev roku"
- 2007 - Deska roku Allianz 2006 - album "Měls mě vůbec rád" se stalo "Nejprodávanějším Debutem v kategorii "Objev roku" (17 308 kusů)
- 2007 - "Objev Ro(c)ku" v anketě časopisu Rock&Pop
- 2007 - Nominace na "Objev roku" Anděl Allianz 2006
- 2007 - platinové album za prodej více než 20 tisíc desek
- 2007 - Nejlepší zpěvačka v anketě JETIX KIDS AWARDS 2007
- 2008 - 4.místo v Českém slavíkovi





Hodnocení: (hodnotilo 63 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Ewa Farna Farna, Ewa 87 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info