Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Fox Terry

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Fox Terry
 
Osobnost: Fox Terry
Datum vložení: 8.11.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Když ve svých 18-ti letech obdržel neznámý Terry Fox zdrcující zprávu o své rakovině, tvrdá realita jej dovlekla k rozcestí. Postavavila před něj životní rozhodnutí: vzdát se naděje a očekávat neodvratnou smrt, anebo najít něco smysluplného, pro co by mohl žít. I přesto, že ztráta pravé končetiny byla jistá, vydal se cestou druhou, cestou naděje. Ztráta končetiny nepochybně sváděla k sebelítosti, ale jistý Terry Fox odvrátil pohled zcela jiným směrem. Terry Fox miloval atletiku! Vysnil si, že proběhne celou Kanadu s cílem podpořit výzkum rakoviny a věřil, že jeho stopy zanechají něco hodnotného. Svůj příběh Terry odstartoval 12.dubna 1980. Prakticky každý den pokořil vzdálenost maratónu (přibližnš 42 km) a za 143 dní takto zběsilého tempa zdolal neskutečných 5373 km. Nakonec Terry tím jak běžel se suma na kontě výtěžku vymrštila na neuvěřitelných 24,6 mil. dolarů (přibližně půl miliardy korun)! Nicméně, po tomto impozantním výkonu se bohužel rakovina rozšířila i do plic a 28.června 1981 rozhodla o posledním kroku mladého Kanaďana. Terry Fox svým počínáním zanechal stopy naděje v srdcích tisíců lidí. Příběh bojovnosti obletěl svět. Zanechal poslední, které dodnes inspiruje lidstvo a motivuje k velkolepým činům. Současné výtěžky koždoročního běhu Terryho Foxe činí v přepočtu přes 3 miliardy korun a hrdě se jich účastí statisíce nadšenců z více než padesáti zemí.
To vše začalo jedním snem a jedním odhodlaným mužem.





Hodnocení: (hodnotilo 32 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info