Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Dolínek Stanislav

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Dolínek Stanislav
 
Osobnost: Dolínek Stanislav
Datum vložení: 6.5.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
V sobotu 3. prosince 1983 se ve vyškovské porodnici narodil manželům Dolínkovým malý Standa. Jako dítko byl neposedný a na základní škole v Janovicích nad Úhlavou patřil spíš k těm živějším žáčkům. Už tam se začalo projevovat jeho umělecké a sportovní nadání. Věnoval se zpěvu, tanci a gymnastice.

První velký pěvecký úspěch Stanislav Dolínek zaznamenal, když postoupil do celostátního kola soutěže Karlovarský skřivánek. Na střední škole v Moravské Třebové své umělecké vlohy dále rozvíjel, věnoval se ochotnickému divadlu, hrál na trubku a na flétnu.

Ve studiu střední školy pokračoval Stanislav Dolínek na gymnáziu v Brně, kam se rozhodl přestoupit. A právě v té době ho zastihl další, tentokrát nesrovnatelně větší, pěvecký úspěch. Postoupil do finále soutěže Česko hledá SuperStar, ve které nakonec obsadil sedmé místo a tím se nesmazatelně zapsal do povědomí veřejnosti.

15. listopadu 2004 Stanislavu Dolínkovi vyšlo debutové album Standa001. Na jeho křtu, který proběhl v den jeho 21. narozenin, zároveň převzal Zlatou desku za 10 000 prodaných nosičů. K písničce Voda ze svého alba natočil klip.

SuperStar značně změnila Standův život, což se projevilo mimo jiné tím, že se z Brna přestěhoval do Prahy. Tam Stanislav Dolínek pokračoval ve studiu a ukončil ho maturitou v lednu 2005. V současné době se stále věnuje zpěvu a vystupuje na různých kulturních, společenských a charitativních akcích, většinou v doprovodu taneční skupiny T.C.O. DANCE.





Hodnocení: (hodnotilo 8 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info