Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Issa Sámer

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Issa Sámer
 
Osobnost: Issa Sámer
Datum vložení: 6.5.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Sámer Issa se narodil 7. srpna 1985 v Sýrii. Vzhledem k původu matky se však celá rodina včetně mladšího bratra Marwana v roce 1991 přestěhovala do Čech. Příjmení Issa je v Sýrii jedním z nejrozšířenějších, a proto se nelze divit, že neexistuje žádné rodinné pouto mezi mladým zpěvákem a známou herečkou Klárou Issovou.

Od šesti let se Sámer Issa intenzivně zajímal o zpěv. Při studiu na soukromé střední škole v České Lípě (zaměření na cestovní ruch) se rozhodl z vlastní iniciativy přihlásit do prvního ročníku soutěže „Česko hledá Superstar 2004“. Soutěž sice nevyhrál ale umístil na ceněném třetím místě. Porotou byl označen za velice talentovaného zpěváka

Jeho potenciál ocenila i firma SONY BMG, která mu nabídla spolupráci na CD. Album Busted bylo vydáno ve stejném roce a neslo se ve stylu R'n'B. Svým debutem se Sámer Issa stal nejviditelnějším průkopníkem tohoto hudebního stylu v České Republice. Některé texty si Sámer Issa složil sám, pod ostatními se podepsal Ondřej Brzobohatý. Prvotina veřejnost zaujala a prodalo se jí na 50 000 kusů. Mezi hity tohoto alba patří i písničky Shake it! a Busted, ke kterým byly natočeny videoklipy.

Rok 2004 se pro mladého zpěváka nesl ve znamení práce a mediální pozornosti. Díky zájmu veřejnosti se Sámer Issa stal v roce 2004 tváří kampaně LG Electronics na nový model mobilního telefonu L1100.

Své druhé album s názvem Break The Silence vydal Sámer Issa v následujícím roce. Dle hudebních expertů je na albu znát pokrok, který zpěvák udělal mimo jiné i díky studiu a cvičení techniky zpěvu. Svou pomoc mu nabídl známý profesor zpěvu Eduard Klezla. Na albu se kromě Sámera Issy objevila i jeho kamarádka Martina Balogová (Move) a méně známá česká zpěvačka Victorie (Hot And Wet). O produkci se postaral tandem Ondřej Brzobohatý – DJ Neo.

Deska slavila velký úspěch. V roce 2007 Sámer Issa převzal Zlatou desku za 7000 prodaných kusů. Poté co se rozešel s bývalou modelkou Agátou Hanychovou, je Issovou současnou přítelkyní houslistka Pavla Dubná. Díky pozvání zástupce populární skupiny Tatu plánuje Sámer Issa v březnu 2007 vystoupení v Rusku. Ruské publikum hodlá překvapit přeloženou písničkou Až zastavíme čas.





Hodnocení: (hodnotilo 8 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info