Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Germanotta Stefanie Joanne Angelina

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Germanotta Stefanie Joanne Angelina
 
Osobnost: Germanotta Stefanie Joanne Angelina
Datum vložení: 5.4.2010

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Lady Gaga

Lady Gaga, je americká popová a taneční zpěvačka. Svou kariéru, odstartovala hraním v New Yorských klubech a prací v nahrávací firmě, Interscope Records, kde psala písničky pro hvězdy jako Akon a další. A byl to právě Akon, kdo slyšel Lady Gaga zpívat, a byl jejím zpěvem tak unešen, že přesvědčil předsedu Interscope Records, Jimmyho Iovine, aby s Lady Gaga podepsal smlouvu.
S kolektivem lidí, zvaným Haus of Gaga, začala v roce 2008 pracovat na svém debutním albu "The Fame", které bylo vydáno v Srpnu téhož roku. Z tohoto celosvětově úspěšného alba, nakonec vzešlo celkem 5 singů - Just Dance, Poker Face, Eh, Eh (Nothing Else I Can Say), Love Game a Paparazzi.
Lady Gaga, je známá svým provokativním stylem oblékání, při kterém jsou často zakryty, jen nejchoulostivější partie jejího těla. V její hudbě, je patrná snaha o napodobení Queen, Michaela Jacksona nebo třeba Madonny.

Lady Gaga:
Celé Jméno: Stefani Joanne Angelina Germanotta
Datum Narození: 28. Března 1986
Místo Narození: Yonkers, New York, USA
Žánry: Pop, electronic dance

Stefani Joanne Angelina Germanotta, známá pod uměleckým jménem Lady Gaga, se narodila 28. Března 1986, v Yonkers v New Yorku Italsko-americkým rodičům. Jejím otcem se stal internetový podnikatel Joseph Germanotta, a matkou Cynthia Germanottová, která pracovala v telekomunikacích. V 11-ti letech, měla začít chodit na Juilliard School na Manhattanu, ale namísto toho, navštěvovala soukromou katolickou školu Convent of the Sacred Heart. Na piano uměla hrát už od svých 4 let, takže ve 13-ti napsala svou první písničku na piano a ve 14-ti začala vystupovat na večerních show. V 17-ti, byla přijata na Tisch School of the Arts. Zde studovala hudbu, a zlepšovala se v psaní písniček. Později ze školy odešla.
Když bylo Lady Gaga 19 let, slyšel ji zpívat manažer nahrávací společnosti, Def Jam Records. Manažer Reid v ní vycítil talent, a tak jí zajistil smlouvu, s Def Jam Records. Lady Gaga ale tvrdila, že se s Reidem nikdy nepotkala, a tak byla z nahrávací společnosti vyhozena. Poté se odstěhovala od rodičů, a začala vystupovat v klubech se skupinami Mackin Pulsifer a SGBand. Chtěla se odlišit od převládající rock and rollové scény, tak se rozhodla zaměřit na popovou hudbu.
Během roku 2007, začala Lady Gaga spolupracovat s Lady Starlight. Ta jí pomohla vytvořit obleky pro její vystoupení. Společně začaly vystupovat v mnoha známých a populárních klubech. V srpnu 2007, byly obě pozvány, aby zahráli na americkém hudebním festivalu Lollapalooza. Diváci a kritici, byli vystoupením nadšeni.
V té době, začala psát písničky pro zpěváky, pracující pro Akonovu nahrávací společnost, Konvict Muzik a pro Fergie, Pussycat Dolls a Britney Spears. Akon časem zjistil, že by byla také dobrou zpěvačkou. Přesvědčil Jimmyho Lovine, manažera nahrávací společnosti Interscope Records, aby s ní podepsal smlouvu. Lady Gaga začala s producentem RedOne, pracovat na svém debutním albu.
V roce 2008 se Lady Gaga přestěhovala do Los Angeles, aby zde dokončila své debutní album, The Fame. Pracovala s kolektivem lidí, známým jako Haus of Gaga, který jí pomáhal s přípravou oblečení, scén a zvuků. Album The Fame, získalo od kritiků mnoho nadšených ohlasů. Celosvětově se prodalo kolem 2,5 milionů kopií této desky, což je veliký úspěch. Hlavní singl Just Dance, byl vydán 8. Dubna 2008, a ihned se stal hitem číslo 1 v hitparádach, šesti zemí světa. Navíc získal singl, nominaci na ocenění Grammy.
O Lady Gaga je všeobecně známo, že často nosí provokativní oblečení. Jak sama říká, je doslova unešena módou. Tato láska k módě, prý vychází už od její matky, která byla údajně vždy pěkně a čistě oblečena. Lady Gaga prohlásila, že když píše písničky, tak už přemýšlí, co si obleče na vystoupení, až bude tyto písničky zpívat.





Hodnocení: (hodnotilo 8 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info