Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Pink

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Pink
 
Osobnost: Pink
Datum vložení: 5.4.2010

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Pink
Povolání: Zpěvačka, herečka
Věk: 30
Datum narození: 08. 09. 1979
Místo narození: Doylestown, Pennsylvanie, USA
Znamení: Panna

Pink se ve skutečnosti jmenuje Alecia Beth Moore. Mladá Pink si velmi zamilovala hudbu, a pokud nemusela mluvit, tak raději zpívala. Ráda chodila do klubu, který jí umožnil vyjádřit sama sebe zpěvem, a tancem. Ve třinácti se seznámila s populárním tanečníkem, se kterým začala tancovat a zpívat, s jeho rapovou kapelou. Ve čtrnácti složila svou první píseň. Psaním písní, vyjadřovala své pocity, které získala během svého dětství a dospívání. Každý pátek večer, navštěvovala klub, kde zažila svých 5 minut slávy. Jeden pátek se v klubu zastavil obchodní zástupce z MCA Records (americká nahrávací společnost), který hledal někoho, aby zaplnil místo v nové kapele. Písně Pink se mu zalíbili a požádal ji, aby se zúčastnila konkursu do skupiny s názvem Basic Instinct. Pink měla však pocit, že do skupiny nezapadá. Další skupina, kde se Pink objevila, byla Choice. Přesto nedokázala v žádné skupině zapadnout, nejlépe se cítí jako sólová zpěvačka. Jednoho dne, se Pink zeptal Darryl Simmons, zda by pro něj něco nenapsala. Ona souhlasila a tím začala její vlastní kariéra. Její debutové album "Can't Take Me Home", vytvořila na jaře 2000. Hned po uvedení, se album stalo velmi oblíbené a získalo si samou chválu. První singl "There You Go", se ihned po uvedení dostal do TOP 40 nejhranějších singlů v USA. Druhý singl "Most Girls", slavil stejné úspěchy, jako jeho předchůdce, jestli ne více. Druhé album, vydala v roce 2001. Odtud pochází velký hit, Get the party started, který dostal cenu Grammy. V roce 2004, Pink vydává další album Try this, toto album se tak neuchytilo. Na tohle CD navazovalo turné po celé Evropě (Try this tour 2004), kde poprvé také navštívila Českou Republiku a své české fanoušky poctila v Sazka Aréně. Pink si dala delší pauzu, a z ničeho nic oznámila, že se bude vdávat se svým přítelem. Seznámila se s ním na motokrosových závodech, pár byl velmi chaotický, pořád se rozcházel. Až najednou Pink požádala Careyho o ruku, také na motokrosových závodech, kde se před 5 lety setkali, Carey přijmul, a 7. ledna 2006, se odehrála na kostarické pláži, svatba.
Téhož roku neskončila, vydala album I'm not dead, odkud pochází singl Stupid girls, který uráží všechny namyšlené fifleny, typu Paris Hilton, či Jessica Simpson. Od této doby je Pink, Paris úhlavní nepřítelkyní! Velkým hitem to neskončilo, potom následoval neméně úspěšný hit Who New. Pink udělala už své druhé velké turné po Evropě, kde také už po druhé zabrouzdala i do Prahy. Po dlouhém tour, navazovalo tour s Justinem Timberlake, a také tour v Austrálii. Po vyčerpávájících koncertech, Pink natočila dva videoklipy, Leave me alone a provokující Dear Mr. President, která byla zakázána v amerických rádiích, jako provokace George Bushe. 15. dubna 2007, bylo i v České Republice, vydáno DVD Live from Wembley, zdokumentováno z koncertu z Anglického Wembley. Roku 2008, šokovala rozchodem s jejím mužem Careym Hartem a zveřejnila zprávu, o novém CD. CD se jmenuje Funhouse, a jejím prvním singlem, byl trochu nekonzervativní videoklip jménem So what. Nastala vlna úžasu, jak se dokáže Pink na svou scénu vrátit. Funhouse v ČR, vyšlo 27. října.


Zajímavosti:
- bratr Jason - barva očí: modrá
- původní barva vlasů: blond - má piercing v jazyku






Hodnocení: (hodnotilo 6 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Pink Pink 700 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info