Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Olga Shoberová

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Olga Shoberová
 
Osobnost: Olga Shoberová
Datum vložení: 15.4.2010
Referát vložil: Beta

 

Povolání: herečka
Věk: 66
Datum narození: 15. 03. 1943
Místo narození: Praha, Československo
Znamení: Ryby
Olga Schoberová je česká herečka, často přirovnávaná k Brigitte Bardot nebo Ursule Andress. Hrála v 22 českých, amerických, italských a německých filmech. V letech 1967 - 1969 byla vdaná za Brada Harrise, s kterým má dceru Babrinku. Dnes je jejím manželem John Calley. Žijí spolu v USA. V šedesátých a sedmdesátých letech 20. století byla považována za sex symbol. Byla také první dívkou z Československa, která se objevila v časopise Playboy, a to i na titulní straně.

Filmografie (výběr)
- Vrak (1983)
- Adéla ještě nevečeřela (1977)
- Dovidenia v pekle, priatelia (1970)
- Formula 1 - Nell'Inferno del Grand Prix (1970)
- Pane, vy jste vdova! (1970)
- Togetherness (1970)
- Le Calde notti di Poppea (1969)
- Její pomsta (1967)
- Flám (1966)
- Kdo chce zabít Jessii (1966)
- Slečny přijdou později (1966)
- Bláznova kronika (1964)
- Limonádový Joe (1964)
- Bylo nás deset (1963)
ikona mailu Poslat mailem    ikona tiskárny Vytisknout               Přidej vlastní referát
Hodnocení: (hodnotilo 8 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)
 
 
 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy | Au-pair | Vysoké školy
Kontakt | Přidej vlastní referát | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (GigaNet s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu. Diskuse: miniBB forum software © 2001-2006
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: pohodlne-pujcky.cz | Dovolená Bibione | Cestovatelský Norimberk.info