Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Farna Ewa

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Farna Ewa
 
Osobnost: Farna Ewa
Datum vložení: 21.2.2012

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Ewa Farna je mladá talentovaná rocková zpěvačka, která po své debutové desce ,,Měls mě vůbec rád" přišla s druhým albem ,,Ticho", které pokřtila Lucie Bílá a třetím albem "Virtuální".

Ewa se narodila 12. srpna 1993 v Třinci, žije nedaleko Třince ve Vendryni. Ewa má dva mladší sourozence, bratra Adama (*1995) a sestru Magdalénu (*2006).

Její první sing Měls mě vůbec rád Ewa nazpívala, na desku stejného názvu, ve svých 12 letech. Deska se krátce po vydání stala velmi oblíbenou, za Ewino proražení do showbyzbysu může její producent Lešek Wronka, který ji objevil a dostal ji mezi hvězdy.
V létě 2007 Ewa relaxovala prací, což je, jak sama tvrdí, její nejoblíbenější činnost. Se svojí kapelou odehrála na desítky koncertů a festivalů, s fotografem Ondřejem Pýchou nafotila kolekci fotek na promo svého „Ticha“ a "Virtuální" a ke každé své české desce natočí polskou verzi Universal Poland; v Polsku je Ewa stále úspěšnější, dá se říct že více než u nás, jelikož je Polsko o dost větší.

Ewa Farna toho za svoji nedlouhou kariéru stíhla už opravdu hodně. Její první deska „Měls mě vůbec rád“ se stala „Nejprodávanějším Debutem v kategorii „Objev roku“ v anketě Deska roku Allinaz 2006 , v červnu převzala od Universal Music platinovou desku za prodej více než 25.000 nosičů. Vyhrála titul „Objev roku Českého slavíka 2006“, „Objev Ro(c)ku“ časopisu Rock & Pop, „Objev rocku“ hudební televizní stanice Óčko, „Nejlepší zpěvačka“ v dětské anketě Jetix Awards, třetí misto v Českém slavíku, atd.

Všechny tyto zkušenosti, především koncerty a kontakt s publikem se „podepsaly“ na jejím druhém albu. Deska v žádném případě není tichá, jak napovídá její název vybraný podle ústředního singlu Ticho. O to se spolu s Ewou postaral tým producentů Lešek Wronka s hudebním producentem Danem Hádlem a muzikanti z Ewiny kapely. Album „Ticho“obsahuje 14 písní (CD vyšlo už i v polsku v únoru 2009 - pod názvem Cicho) od českých autorů Leška Wronky, Honzy Ponocného, kytaristy Ewy - Marka Trana a publishingu, textově se na albu podíleli osvědčení autoři z Ewina debutu Jana Rolincová-Hádlová, Petra Cvrkalová, Petr Šiška a také Ewa, která se autorsky podepsala na 4 textech. Na své si přijdou jak Ewini vrstevníci, náctiletí, tak starší publikum. Vokály si Ewa nazpívala na obě právě dotočené desky sama.

Od svého prvního koncertu v Třinci 16. března 2007 do konce roku stihla Ewa odehrát přes 50 koncertů v Čechách, na Slovensku a v Polsku a stihne obsolvovat turné s Lucií Bílou, kde se Ewa s mini koncertní verzí objeví jako host. „Obdivuju její zpěv a pracovitost. Je to pro mne splnění si dávného snu“, říká Ewa o nabídce Lucie Bílé. Má za sebou první velké turné, vydala CD a DVD Blíž ke hvězdám live, objevila se v seriálu Ošklivka Katka a v polském seriálu "Hela w opalach". Vystoupila jako předskokanka na turné skupiny No Name a s fotografem Ondřejem Pýchou nafotila vlastní kalendář Ewa Farna 2009.

V červnu 2009 se Ewě podařil úspěch, který nikdo nečekal - má nejlepší album v Polsku. Na celosvětově známém prestižním festivalu v polském Opole získala Ewa hned dvě nominace - Album roku a Hit roku. V soutěži o nejlepší Album roku Ewa vyhrála se svým druhým polským albem Cicho (V ČR vyšlo pod názvem Ticho). Konkurence byla velká. Tímto vítězstvím se Ewě pomalu, ale jistě otvírá cesta k evropské kariéře - jelikož velikost polského trhu není právě zanedbatelná.

Na podzim roku 2009 (26.října) Ewě vyšla třetí česká deska s názvem Virtuální. Text k úspěšnému hlavnímu singlu Toužím si složila zpěvačka sama. Stejně jak tomu bylo i u druhé desky Ticho, tak i na tu třetí si složila několik písní úplně sama. Po vydání desky následovalo velké koncertní turné po Česku a v tomto roce bude ještě pokračovat v Polsku a na Slovensku, nazvané "Buď virtuální na Ewa tour 2009/2010". K deske Virtuální natočila Ewa videoklipy "Toužím" a "Ty jsi král" - píseň jako vzpomímnka na Michaela Jacksona a také bláznivý videoklip "Maska". Koncem roku 2009 Ewa vydala svůj už druhý kalendář, Ewa Farna 2009. Fotografoval opět Ondřej Pýcha.

V roce 2009 se stává Ewa Farna vítězkou ve slovenské soutěži Musiq1 Awards 2009 v kategorii Zpěvačka a zároveň už podruhé získává titul Třetí Česká Slavice, v anketě Český Slavík Mattoni 2009.
V roce 2010 se Ewa Farna stala Zpěvačkou roku, díky svému albu Virtuální, v anketě Anděl 2009. Porazila tak Anetu Langerovou a Kláru Vytiskovou ze skupiny Toxique.

Desky:
- První česká deska ,,Měls mě vůbec rád", vyšla 6.listopadu 2006 u Universal Music
- Singly: Měls mě vůbec rád a Zapadlej krám

- Druhá česká deska ,,Ticho" , vyšla 1. října 2007 u Universal Music
- Singly: Ticho a La La Laj

- První polská deska "Sam na sam", vyšla 9.listopadu 2007 u Universal Music Poland
Singl: Tam gdzie nie ma drog

- Druhá polská deska "Cicho", vyšla 13. března 2009 u Universal Music Poland
Singly: Cicho a Dmuchawce, Latawce, Wiatr

- Třetí česká deska ,,Virtuální", vyšla 26.října 2009
Singly: Toužím, Ty jsi král, Maska

- Třetí polská deska "Ewakuacja", vyšla 3.listopadu 2010

Soutěže a ankety:
2004
1. místo v okresní pěvecké soutěži ve Frýdku-Místku

2005
1. místo na Evropském festivalu mládeže v Polsku

2006
1. místo v polské televizní pěvecká soutěži "Šance na úspěch"
Český slavík 2006 - "Objev roku"

2007
RGM hudební ceny TV Óčka - Objev roku
Deska roku 2006 - "Měls mě vůbec rád" se stalo Nejprodávanějším Debutem - Objev roku
"Objev Ro(c)ku" v anketě časopisu Rock&Pop
Anděl 2006 - nominace na Objev roku
Platinové album za prodej více než 20 tisíc desek alba "Měls mě vůbec rád"
JETIX Kids Awards 2007 - Nejlepší zpěvačka
Platinová deska za prodej alba "Ticho"

2008
Český Slavík - čtvrté místo v kategorii Zpěvačka
Anděl 2007 - třetí místo v kategorii Zpěvačka roku
Týtý - třetí místo v kategorii Zpěvačka
JETIX Kids Awards 2008 - Nejoblíbenější zpěvačka
Český Slavík Mattoni 2008 - třetí místo v kategorii Zpěvačka
V tomto roce také vydala CD+DVD se svého úspěšného turné: BLÍŽ KE HVĚZDÁM

2009
Deska roku 2008 - Blíž ke hvězdám vyhrálo v kategorii Nejprodávanější hudební DVD
Nominace na Anděla roku v kategorii zpěvačka
Opole 2009 - nominace na Album roku (Cicho) a Hit roku (Cicho)
První místo v Opole s Albem roku (2. polské album Cicho)
Superjedynky 2009 - Cicho vyhrálo v Polsku v kategorii Album roku
Sopoty Top Trendy 2009 - Nejlepší interpret na internetu roku 2009
Sopoty Hit 2009 - Nejlepší píseň - hit léta 2009 (píseň Cicho)
Nominace na MTV Europe Music Awards 2009 v kategorii "Best Polish Act"
Musiq1 Awards 2009 - vítězka v kategorii Zpěvačka
Platinová deska za CD/DVD Blíž ke hvězdám
Český Slavík Mattoni 2009 – třetí místo v kategorii Zpěvačka

2010
Viva Comet 2010 - Zpěvačka roku a Hit roku
Anděl 2009 - ZPĚVAČKA ROKU
Cena hudební televize musiq1 awards 2010 v kategorii Zpěvačka

Zajímavosti:
Umí hrát na bicí, na klavír a na elektrickou kytaru.

V roce 2009 se podruhé stala bronzovou slavicí.





Hodnocení: (hodnotilo 2 čtenáři)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Farna Ewa Farna, Ewa 125 slov
Farná Ewa Farna, Ewa 509 slov
Farná Ewa Farna, Ewa 102 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info