Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Simon Abkarian

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Simon Abkarian
 
Osobnost: Simon Abkarian
Datum vložení: 20.11.2013

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Povolání: Herec
Datum narození: 5.3.1962
Místo narození: Gonesse, Francie
Znamení: Ryby
Simon Abkarian se narodil 5.března 1962 V Gonesse, Paříži. Je synem Francouzsko-arménských rodičů. Vyrůstal v trojjazyčném prostředí. Ve škole se naučil francouzsky, doma arménsky a z amerických filmů se naučil anglicky. Do svých 9 let žil ve Francii, pak se s rodiči odstěhoval do Bejrútu v Libanonu. Zde žil s rodiči od roku 1971 do roku 1977. V Libanonu studoval školu tanců, francouzštinu a angličtinu. V roce 1977 byl Simonův otec odvelen do libanonské války. Tehdy 15 letý Simon se s matkou vrací zpět do Paříže. O několik let později se Simon stěhuje do New Yorku, kde pokračuje ve studiu tance a herectví. Zanedlouho se Simon opět stěhuje. Tentokrát do Los Angeles. I zde pokračuje v letech od 1983 do 1985 ve studiu tance a herectví. Navíc začal pracovat v arménské divadelní společnosti Artavadzt AGBU pod vedením režiséra Geralda Papaziana. V roce 1984 jel s divadlem Theatre du Soleil na turné po Los Angeles. Simonovi trvalo měsíce, než si ho někdo všiml. Georges Bigot mu nabídl hlavní role v řeckých tragédiích. Simon se kvůli tomu vrátil do Paříže. V roce 2001 získal Simon cenu Prix Moliére, cenu pro nejlepšího divadelního herce za svůj výkon ve hře Zvíře na měsíci. Od roku 1993 provozuje Simon se svou ženou (Catherine Schaub) vlastní divadlo TERA (Theatre espace recherche acteur) v Paříži. Simon se často účastní různých humanitárních akcí po celém světě. Hostuje a moderuje mnoho dalších charitativních akcí a obřadů. Byl členem delegace francouzského prezidenta Jacquese Chiraka při cestě do Arménie v roce 2006.





Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info