Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Moje ideální představa o studiu na VŠ

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Český jazyk a Sloh > 311 > 327 > Sloh > Úvahy o studiu na VŠ > Moje ideální představa o studiu na VŠ
 
Titulek: Moje ideální představa o studiu na VŠ
Datum vložení: 30.6.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Studium na VŠ si asi každý představuje jinak. Důležitý je hlavně výběr školy. Podle mě by měl jít každý na VŠ se zaměřením, které ho bude zajímat, a nenechat se nikým ovlivnit. Učení by pak mělo být jednoduší a student by také dosahoval lepších výsledků, než kdyby ho látka vůbec nezajímala a všechno by se musel učit nazpaměť jako básničku.
Teorie je důležitá, ale v učebním plánu by mělo být zařazeno také hodně praxe. Student by tím měl znalosti nejen teoretické, ale uměl by je i prakticky využít. Jinak by se mohlo také stát, že to, co se ve škole pracně naučil, by mohlo být téměř zbytečné, nehledě na to, že bez používaní nabytých vědomostí by je mohl i rychleji zapomenout.
Student by měl bydlet na školní koleji a ne u rodičů, protože podle mě by měli být vysokoškoláci už dost samostatní a připraveni do života.
Důležitý je také vztah studenta k VŠ. Jestli-že si student bude myslet, že to všechno v klidu zvládne, tak se nebude pečlivě připravovat a budou tomu odpovídat i výsledky. Proto si myslím, že by se měl vytvořit menší nátlak ze strany fakulty a přinutit tak studenty k lepšímu výkonu.
Ve škole se moc dobře neučím, ale přesto uvažuji o vysoké škole, protože mi pomůže osamostatnit se, dozvím se nové věci a mohl bych pak mít lepší nabídky pro zaměstnání. V dnešním světě se vše točí kolem peněz.





Hodnocení: (hodnotilo 15 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info