Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Proč studovat obor související s bankovnictvím

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Český jazyk a Sloh > 311 > 327 > Sloh > Úvahy o studiu na VŠ > Proč studovat obor související s bankovnictvím
 
Titulek: Proč studovat obor související s bankovnictvím
Datum vložení: 30.6.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Proč studovat obor související s bankovnictvím? Bankovnictví je o penězích a i život je o penězích. Smutné že?
Přemýšlíte kam se poděla třeba láska a přátelství? Nikam. Tyto hodnoty jsou pro nás jistě stejně důležité, avšak peníze, které by sice neměly být nikdy prioritou, protože pak už se stáváme jejich otroky, tak i přesto mají v našem životě také velký význam. Položte si otázku „Proč vlastně chodíte do práce?“ Že Vás to baví? Tak to je skvělé, ale kdybyste za práci nedostávali plat a tzv. „třeli bídu s nouzí“ určitě by Vás bavit přestala, viďte?
Bohatství není důležité, spousta věcí se díky němu vyřešit nedá, ale do jisté míry alespoň usnadnit, to ano.
Tak například, pokud chcete podnikat musíte vložit nějaký kapitál, lidé mají rádi své pohodlí, které jim finance umožňují, ale neradi pro to něco dělají. Ani peníze nejsou zadarmo, vždy když něco chcete, musíte do toho také vložit nejen své úsilí, ale mnohdy i peníze. A i když jste ve své činnosti na vrcholu, stále ještě nemáte vyhráno, musíte vědět, jak se na něm udržet a tak jak se ziskem naložit.
Je dobré vědět něco o penězích, nejen že se jedná o oběživo, také o funkci bank apod. A na tohle a ještě mnohem více bychom měli nalézt odpověď právě při studiu oboru bankovnictví.





Hodnocení: (hodnotilo 17 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info