Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

My děti ze stanice Zoo

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > My děti ze stanice Zoo
 
Autor: Christiane F.
Název díla: My děti ze stanice Zoo
Datum vložení: 22.2.2005

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Christiani příběh začíná tím, že se rodiče přestěhují do města z důvodů Nových pracovních příležitostí. Tehdy dvanáctiletá dívka se snaží najít si kamarády, potřebuje společnost, partu. Začíná chodit do evangelického centra pro mládež. Tam se poprvé setkává s hašišem, nachází si partu přátel a i ona se neubrání tomu, aby drogy zkusila také. Mezitím se vztahy mezi rodiči rozostřují. Otec propadá často opilosti a je hrubý na matku i na Christian a její mladší sestru. Rodiče se rozvádějí a matka doufá, že zajistí svým dvěma dětem štěstí, snažila se, dost pracovala, ale neuvědomovala si, že je až příliš dlouho nechává samotné a oni od ní mají určitý odstup. Nesvěřují se jí. Christianiny lži matka nedokáže prohlédnout, stále častěji si vymýšlí různé záminky k tomu, aby mohla s kamarádkou Kessi chodit do Soundu – nejmodernější evropská diskotéka. Tam Christiana potkává nové lidi včetně Detlefa. Všichni vědí o dostupnosti heroinu, ale zprvu narkomany každý opovrhuje. Nakonec však zkouší heroin a mnoho z nich se stává závislých. I Christiane propadne droze a s Detlefem se pomalu ale jistě stávají závislými. Dokonce to doroste do takových rozměrů, že Setlev musí stopovat na stanici Zoo, aby si na drogu vydělal. Zezačátliu vydělává pro sebe i pro Christiane, ale pak už jim to nestačí a i Christiane si musí vydělávat prostitucí. Její matce (teď žila se svým přítelem) se otevřely oči, až po tom, co svoji dceru přistihla, že si píchla v koupelně. Začala dělat všechno proto, aby Christiane odvykala. Ona sama chtěla také.. Na to, že jí bylo teprve třináct, byla závislá na heroinu a musela si vydělávat prostitucí.Zkoušela odvykat s Detlefem, matka ji sháněla peníze na léčení, ale nic a nikdo ji nepomohl, vždy do toho spadla znovu. Příběh končí opět na venkově, kam ji matka odveze, aby jednou provždy drogám odvykla. Zde začíná Christiani nový život.. Myslíte, že lepší?. Později se i na vesnici setkává s drogami.. Odolá?. Vyrovná se se svou minulostí? A co vzpomínky na Detlefa?





Hodnocení: (hodnotilo 43 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
My děti ze stanice ZOO F., Christiane 406 slov
My děti ze stanice zoo F., Christiane 1322 slov
My děti ze stanice ZOO F., Christiane 172 slov
My děti ze stanice zoo F., Christiane 196 slov
My děti ze stanice Zoo F., Christiane 3164 slov
My děti ze stanice ZOO F., Christiane 641 slov
My děti ze stanice Zoo F., Christiane 1010 slov
My děti ze stanice ZOO F., Christiane 303 slov
My děti ze stanice Zoo F., Christiane 807 slov
My děti ze stanice ZOO Rieck, Horst 853 slov
My děti ze stanice ZOO F., Christiane 314 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info