Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Jízda mrtvých

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Jízda mrtvých
 
Název díla: Jízda mrtvých
Datum vložení: 9.2.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Gerlach Heileman a Karl Reiner Vollen jsou od mala kamarády. Slouží spolu u hulánské jednotky Říšské armády. V bitvě, ve které mají projít křestem, se ale jejich osudy rozejdou. Karl je zajat nájezdníky ze severu a Gerlach je zachráněn jednotkou kislevských jízdních kopiníků. Karl je zarem Uldinem donucen přejít na druhou stranu. Stranu Chaosu. G. je veden rotou do nitra Kisleva. Neustále se snaží rotu přemluvit, aby s ním jela ne jih. Válčit. Uvědomuje si totiž, že po bitvě u Žedevky, kterou Říše drtivě prohrála, je jeho domovina nechráněná. Jelikož mu Belednij (vůdce roty) musí neustále vysvětlovat proč to nelze, získá si označení "Vebla", tedy otravné jehně. Nakonec, i po několika tricích, je donucen na svou myšlenku kapitulovat a jet s rotou do Kisleva. Mezitím se Karl "vyšvihne" z otroka na zara. To tak, že zabije samotného Uldina. Je vybrán bohy, je Šarův (Tzeenchův) vyvolený. Nyní velí tlupě a vede ji do války k řece Urskoj. Zde se má armáda chaosu utkat se silami Kisleva. Na jedné straně teď tedy stojí Karl, který si nechá říkat zar Azytzeen, a na straně druhé Gerlach "Vebla". V bitvě dojde k boji, ve kterém Azytzeen naposledy zaváhá. Pozná v jednom z Kislevanů svého bývalého spolubojovníka a umírá jeho mečem. Gerlach pozná Karla v Azytzeenovy až po jeho smrti. Bitvu vyhraje Kislev, ale Gerlach pochopí, že jeho kruh je u konce a odjíždí do stepi, aby ho už nikdy nikdo neviděl.





Hodnocení: (hodnotilo 17 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info