Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Báječná léta pod psa

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Báječná léta pod psa
 
Název díla: Báječná léta pod psa
Datum vložení: 17.7.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Talentovaný mládenec Kvido vypráví o nástupu komunismu trochu jinou formou. Všechny problémy doby zachycuje pouze ze svého pohledu. Jak se přímo dotýkají jeho a jeho rodiny. Možná jen jeho. Matka herečka, otec ekonomický inženýr. Rodiná idylka končí poté, co do Prahy přitáhnou sovětská vojska a rodina se musí odstěhovat na venkov. Dlouho trvá než si seženou pořádný byt a Kvidův otec i práci, protože se vytrvale odmítá přihlásit (za podpory manželky) do KSČ. Udělá však několik drobných ústupků (místo ve výboru, hraní fotbalu za vesnický tým...) a je odměněn cestou do zahraničí... Ta prospěje jemu i celé rodině. Jenže poté přijme rodina pozvání jednoho herce na táborák. Herec je zarytý odpůrce režimu a každý to o něm ví. Vidí je tam šéf K. otce a ten začne trpět představou, že je neustále sledován. Zblázní se, a dokonce si začne dělat rakev. Nakonec železná opona spadne a s kapitalismem přijde i dobrá nálada. Té pomohl i Kvido tím, že se oženil s Jaruškou (jeho školní láskou) a udělal jí dítě.





Životopis spisovatele: Michal Viewegh
Hodnocení: (hodnotilo 46 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Báječná léta pod psa Viewegh, Michal 528 slov
Báječná léta pod psa Viewegh, Michal 895 slov
Báječná léta pod psa Viewegh, Michal 367 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info