Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

IVANHOE

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > IVANHOE
 
Název díla: IVANHOE
Datum vložení: 28.2.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Walter Scott
IVANHOE
vydáno roku 1981

Walter Scott - anglický spisovatel, zakladatel historického románu, narodil se 15. srpna 1771 v Edinburghu, zemřel 21. září 1832 v Abbotsfordu

hl. postavy - Wilfred z Ivanhoe - rytíř, přítel Richarda Lví Srdce
Richard Lví Srdce - anglický král
princ Jan - bratr Richarda, ujal se vlády za jeho nepřítomnosti
Cedrik z Rotherwoodu - otec Wilfreda, získal přívlastek Sas
Rowena - svěřenkyně Cedrika, zamilovaná do Wilfreda

obsah - V městě Ashby se odehrává významné rytířské klání, kde se objevuje „Vyděděný rytíř“ - Ivanhoe. Vyhrává za pomoci „Černého rytíře“ - Richarda Lví Srdce, který se vrací ze zajetí. Ivanhoe je zraněn a ujímá se ho židovka Rebeka. Ta se svým otcem a Ivanhoem další den opouští dům a připojují se k průvodu Cedrika. Ti jsou v noci v lese přepadeni a uvězněni na hradě a normandského pána. Znovu se objevuje král Richard a za pomoci svých přátel osvobozuje vězněné na hradě a opět se ujímá vlády. Rebeka je templáři označena za čarodějnici a o jejím osudu rozhodne souboj, kterého se jako její ochránce zůčastní Ivanhoe. Souboj vyhrál a Rebeka byla osvobozena. Ivanhoe je zamilován do Roweny, kterou si nakonec vzal, i přes nesouhlas svého otce.





Životopis spisovatele: Walter Scott
Hodnocení: (hodnotilo 84 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Ivanhoe Scott, Walter 396 slov
Ivanhoe Scott, Walter 103 slov
Ivanhoe Scott, Walter 1209 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info