Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Hercule Poirot

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Hercule Poirot
 
Název díla: Hercule Poirot
Datum vložení: 16.4.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Tento sympatický hrdina, známý jako nejlepší anglický detektiv je vlastně velice legrační. Ať je nevalné výšky, mezi svými přáteli dokonale vyniká. Jeho pečlivě vyšlechtěný knírek je doopravdy nepřehlédnutelný. I sám Poirot je velice upravený a nikdy by na sebe nevzal nic, co by nebylo symetrické a dokonalé. Nejraději by nosil účes rovnostranného trojúhelníku, čemuž však jeho krásné vysoké čelo zabraňuje. Jeho už mírně prořídlé vlasy jsou v barvě sazí, stejně jako oči. I jeho pleť je snědá. Již bylo zmíněno, že je malé postavy, ale to ještě není konec jeho neštěstí, protože trpí mírnou nadváhou a má nohy do X.

Ona nadváha však není způsobená nemocí, ale jeho šílenou leností a pohodlností. Poirot je rozený Belgičan a proto jeho řeč hýří francouzskými slovy a výrazy.

Jeho způsoby jsou velmi uhlazené a elegantní, ale v boji se zločinem dokáže tvrdě zakročit.

Je postrachem všech vrahů a zlodějů, a to jen díky svému vytříbenému myšlení a vysoké inteligenci. Dokáže vyřešit sebezapeklitější případ a všímá si i zdánlivě nedůležitých detailů.

Je přímo posedlý pořádkem a dokonalou pravidelností.

Dokáže se rozzlobit i kvůli úplné maličkosti, jako je třeba nesouměrný květináč, nebo křivě ustřižený papír.

Jako snad každý muž, i Poirot trpí pýchou a ješitností, která by se ale dala tolerovat, jelikož je z části oprávněná.

Jeho vztahy k ženám jsou velice pochybné. Je starý mládenec, ale většinou se projevuje jako milý, příjemný společník.

Jeho nerozlučným přítelem je kapitán Heistings, který sice není tak inteligentní, ale zato je fyzicky zdatný, čehož líný Poirot občas obratně využívá.

Hercule Poirot byl stvořen britskou spisovatelkou Aghatou Christieovou, a zapsal se stejně vysoko, jako třeba Sherlock Holmes nebo detektiv Colombo.





Životopis spisovatele: Agatha Christie
Hodnocení: (hodnotilo 55 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info