Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Jeden mrtvý navíc

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Jeden mrtvý navíc
 
Autor: Ellis Petersová
Název díla: Jeden mrtvý navíc
Datum vložení: 16.4.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Píše se rok 1138. Král Štěpán se právě zmocnil vlády nad Anglií a trestá každého, kdo stál na straně jeho sestřenice Matyldy, která měla dostat trůn. Pohroma se nevyhne ani městu Shrewsbury, kde je ortel vynesen nad 94 vzbouřenci. Úkolu postarat se o mrtvé se ujme bratr Cadfael, mnich- bylinkář ze zdejšího kláštera. Jen co se pustí do plnění svého úkolu, zjistí, že mrtvol je 95, tedy že jedna mrtvola přebývá. Od toho okamžiku podniká Cadfael pátrání jak po lstivém vrahovi, tak po pokladu vzbouřeného šlechtice FitzAlana. Věrného pomocníka přitom zastává mladá Godith, která se pro svoji příslušnost k rodině Štěpánových protivníků musí v klášteře skrývat před královými pacholky i před svým tajemným a vychytralým snoubencem. Že by byl vrahem on? Nebo někdo jiný z královy družiny?

Hodnocení:
V současné době na televizi Prima běží stejnojmenný seriál "Případy bratra Cadfaela", který je podle série knížek Ellis Petersové. Tahle knížka byla hodně napínavá, asi proto jsem ji měla tak rychle přečtenou a také proto vám ji doporučím.





Hodnocení: (hodnotilo 2 čtenáři)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info