Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Profesionální válečník 6 - Jednotka SEAL alfa

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Profesionální válečník 6 - Jednotka SEAL alfa
 
Autor: Richard Marcinko
Název díla: Profesionální válečník 6 - Jednotka SEAL alfa
Datum vložení: 18.4.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Tentokrát byl Marcinko a jeho team pověřen generálem Cookerem zlikvidovat jednu čínskou loď v Jihočínském moři. Loď údajně přepravovala zbraně, které se chystali Číňané prodat. Marcinko na loď zaútočil. Kromě posádky tam byly také členové Čínské elitní jednotky. Sice s problémami ale podařilo se jim je zlikvidovat a celou loď obsadit. Při podrobném průzkumu oběvili hromadu střelných zbraní z celého světa, taktické střely tipu země země s plochu dráhou letu, ale hlavně prototip nejmodernějšího odposouchávacího a monitorovcího zřízení, které vyvynula DIA zvaný Velký bratr. Dále získaly mnoho dokumentů nesoucí označení Přísně tajné, které pocházeli z Pentagonu. Marcinko sebral dokumenty a Velkého bratra, pořídil fotografie a celou loď potopil. Pak na člunu dopluli na předem dohodnuté místo, kde je vyzvedla americká ponorka. S té se pak Marcinko pomocí Velkého bratra spojil s generálem Cookerem.

Později obdržel Marcinko zprávu, že si ho vyžádal jistý japonský důstojník a že pro něj letí vrtulník. Teprve v Okinawě zjistil, že si ho vyžádal Toširo Okinaga, aby mu pomohl při osvobození rukojmích, které drželi čínští teroristé. Když tam přijel, byl svědkem opravdové katastrofy. Japonské komando zaútočilo na McDonald, který následně vybuchl. To vše měl na svědomí jistý vlivný člověk z Bílého domu. Tošo ale zjistil, kde mají teroristé sídlo, tak na něj s Marcinkem zaútočili. Všechny pozabíjeli a získaly opět tajné dokumenty pocházející z Bílého domu. Z toho Marcinko usoudil, že někdo z Bílého domu předává tajné materiály Číňanům.

Když se vrátil zpět do Washingtonu, sešel se hned s generálem Cookerem. Ten si ho vyslechl a přidělil mu jako spojku jistou agentku DIA pracující pro Cookera Joanne Montgomeryovou. Marcinko ji pozval na večeři do Čínské restaurace, kde si budou moci v klidu pohovořit. V průběhu jejich debaty ale dorazil do restaurace Li Či-men a Bentley Brendel. Marcinka hlavně zaujali spisy, které měl Číňan v kapse. Byly to tajné spisy nesoucí označení Přísně tajné. Tak teď už Marcinko věděl, jak se dostávali tajné informace k Číňanům.

Druhý den si Marcinka pozval do své kanceláře v Bílém domě Pinky Prescot III. Marcinko to nejdřív odmítal, ale na rozkaz generála Cookera tam šel. A dobře udělal. Zjistil totiž, že Pinky poskytuje Brendelovi tajné dokumenty a ten je pak dává Li Či-menovi. Tak Marcinko Pinkymu všechno řekl a ten se s obavami o svůj zadek stáhl do své kanceláře a nechal Marcinka s Brendelem o samotě. Marcinko nejdřív Brendela vyslechl a pak ho zmlátil.

Na druhý den si dal Marcinko schůzku s generálem, ale zastihl ho na cestě z L.A., takže s nim hovořil pouze v autě cestou ke generálovi domu. Hned za letištěm je ale začalo sledovat civilní auto a u Pentagonu na ně zahájilo palbu. Marcinko tedy za jízdy vystoupil a zlikvidoval útočníky. Jak později zjistil šlo o příslušníky čínské mafie se kterou byl spojen i Li Či-men.

Další den odletěl Marcinko a jeho team spolu s generálem do Říma. kde se měli setkat s ruským ministrem vnitra Viktorem Grinkovem. Před schůzkou v noci ale Marcinko a jeho lidi Grinkova přepadli, zneškodnili jeho zabijáky donutili Grinkova ke spolupráci. Brzy rán odletěli do Tokia, kde spolu s Tošou zjistily, že Li Či-men chce zaútočit na Tchai-wan. (Když by Číňané obsadili Tchai-wan, získali by tím dominantní postavení v celé Asii, mohli by ohrozit i okolní velmoci včetně USA). Tak zavolali Marcinkovu příteli Archovi Keliovi, pilotovi NAVY, který sloužil na Okinawě, a poprosili ho, jestli by s nimi odletěl na Tchai-wan. Ten souhlasil. Ten souhlasil. Tak naložili zbraně a výstroj a spolu s Tošou odletěl Marcinko a jeho team směrem na Tchai-wan. Když byli na ostrovem, seskočili a doplachtili na malý ostrov poblíž Tchai-wanu, ze kterého ho chtěl Li Či-men odstřelovat. Tam se zakopali a vyčkávali. Nad ránem připlula ponorka ze které se vylodilo asi 40 mužů. Marcinkovo hoši je zlikvidovali a on sám si vzal na starost Li Či-mena a Brendela, který připlul s nimi. Nejprve z nich dostal přiznání a pak je oba zastřeli. Po návratu do států se ještě postaral o budoucnost Pinkyho (předčasný odchod do důchodu).

Hlavní postavy: Richard Marcinko – profesionální, nekonvenční a zkušený válečník a zabiják

Vedlejší postavy: Arch Kielly, generál Cooker, Toširo Okinaga, Joanne Montgomery, Viktor Gringov, Li Či-men, Bentley Brendel, Pinky Prerscot III,

Hlavní myšlenka knihy: Marcinko se snaží vylíčit touhu ostatních národů ovládat celý svět a ukazuje nejúčinnější boj proti těmto zbouřencům. Dále ukazuje, že i v Bílém domě jsou lidi, kteří zrazují svojí vlast.

Můj názor na knihu: Tato kniha mě také velice zaujala a nejvíce Marcinkova chuť po pomstě.





Hodnocení: (hodnotilo 6 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info