Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Rodiče jsou taky lidi

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Rodiče jsou taky lidi
 
Autor: Stefanie Zweigová
Název díla: Rodiče jsou taky lidi
Datum vložení: 9.5.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Líza Mayerová,hlavní hrdinka knihy má matku slavnou herečku,říká si Maja May,což není tak snadný život.Všechno se točí kolemmaminčiných premier a o Lízu se nikdo nestará a proto si přeje k narozeninám neobvyjlí dárek-chce jít do internátní školy.

V internátu se jí líbí a rychle si zvyknene na zdejší život. Je to úplně jiný život než na minulé. Tam se všichni vyltávali na Maju May a aby se tohle neopakovalo,vymyslí si,že rodiče chovají psi a stouto lží pokračuje.

Líza byla zvyklá na rozmazlování a že si může dělat co chce a nikdy za to nedostane odpovídající trest a proto chce zkusit kde končí hranice trpělivosti a dobré vůle učitelů a jaký ji stihne trest-uteče tedy z internátu,vydá se na cestu do Alp za kamarádem Leem a vezme si s sebou zdejšího psa Bella,aby ji chránil.

Stopne si auto,to ji odveze do hor. Lízu čeká výstup,který trvá zkušenému 2 hodiny,ale z toho si hlavu nedělá. Hlavně myslí na to jek se bude Leo tvářit,až se objeví.

Vyšli z lesa,je bouřka,stmívá se,poprvé prožívá samotu a strach,kameny se promenují v ostré a velké,Bello si rozřízne tlapku,Líza má žízeň,hlad a bolí jí nohy,už nemyslí na to jaký výraz bude mít Leo,chce být hlavně v teple.

Líza upadla,něco se stalo,nemůže došlápnout-má vyvrknutý kotník. Leží u Bella promáčená,vyhládlá,dehydrovaná a hrozně se bojí.

Zatím co tu Liza s Bellem leží,Dolomitská škola už vyhlásila pátrání a zanedlouho našli ji i Bella,nikomu se nic nestalo,akorát si ještě chvilku pobyla v nemocnici. Od této doby si začala vážit tiho co má,a chápe,že nemůžu být pořád po jejím a slíbila,že se už nebude pouštět do ýádného nebezpečného dobrodružství,které by mohlo ohrozit život její i kohokoli jiného.





Hodnocení: (hodnotilo 68 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info