Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Tajná Sedma-Housle pro Benyho

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Tajná Sedma-Housle pro Benyho
 
Autor: Enid Blytonová
Název díla: Tajná Sedma-Housle pro Benyho
Datum vložení: 20.6.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Tato knížka pojednává o partě dětí, kteří si říkají Tajná Sedma. Děti řeší záhady z blízkého okolí a pomáhají lidem. Tajná Sedma se vydala na pouť, kde uviděla hořící dům. Zavolala na pomoc hasiče. Později děti zjistily, že ten dům patřil jedné chudé rodině. Rozhodli se jim pomoci. Žaneta s Petrem se zeptali maminky, jestli by nemohli bydlet ve staré maringotce. Maminka souhlasila. Děti maringotku přichystaly pro bydlení. Rodina Bolanová měla ohromnou radost. Tajná Sedma se vydala do kina na film. Po filmu se rozešli domů. Honza s Kolinem zahlédli zloděje u starožitnictví, schovali se, aby je neviděl.Druhý den ráno vše řekli partě, co viděli. Dozvěděli se však, že byly ukradeny drahocenné housle. Navštívili ovčáka Mata, který jim pověděl co slyšel v noci. Kluci ze Sedmy se dohodli,že si ten zvuk v noci půjdou poslechnout. Petr poznal, že to je zvuk houslí a tak šly po sluchu. Našli syna paní Bolanové, která jim vše vysvětlila. Její muž ty housle ukradl pro chlapce, protože je slepý. Řekla jim, že bez houslí je nešťastný. Tajná Sedma se však rozhodla, že ty housle vrátí. Za peníze, které vydělají na brigádě koupí chlapci housle nové. Paní Bolanová byla moc šťastná. Tajná Sedma tak rozlouskla další případ a těší se na nový.





Hodnocení: (hodnotilo 87 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info