Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Napoleon z Notting Hillu

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Napoleon z Notting Hillu
 
Autor: Gilbert K. Chesterton
Název díla: Napoleon z Notting Hillu
Datum vložení: 30.9.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
V Napoleonovi z Notting Hillu se Auberon Puck, který se na základě náhodného výběru stal králem, rozhodne oživit patriotického ducha jednotlivých londýnských čtvrtí. Adam Wayne, primas jedné z těchto čtvrtí, Notting Hillu, se kvůli tomu, že se odmítá vzdát jedné malé uličky, které má být zrušena kvůli stavbě velké silnice, ale kterou on pokládá za „živou a kvetoucí část Notting Hillu“, vede válku proti všem ostatním londýnským čtvrtím a vyhrává ji. Notting Hill pak vládne Londýnu až do doby, kdy se (proti vůli Adama Wayna) obyvatelé Notting Hillu začnou chovat zpupně a přehlížet svébytné tradice ostatních čtvrtí. Ty se bouří a v závěrečné bitvě (na straně Notting Hilu v ní jako řadový voják bojuje také Auberon, který se vzdal trůnu) jsou obě armády zničeny – s nimi také Notting Hill. Auberon a Wayne však bitvu přežívají a společně spolu po vzoru Dona Quijota a Sancho Panzy vycházejí do neznámého světa.





Hodnocení: (hodnotilo 10 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info