Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Odrazy v Nilu

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Odrazy v Nilu
 
Autor: J. Suzanne Frank
Název díla: Odrazy v Nilu
Datum vložení: 7.11.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Kniha vypráví o čtyřiadvacetileté Chloe, která jede za svou mladší sestrou do Egypta. Když se jde sama podívat do jednoho chrámu v Karnaku, tak se díky datumu narození a konstelací hvězd posune v čase o celých 3000 let do minulosti, kdy v Egyptě vládne Hatšepsut. Převtělí se do těla Reamhetepet,velekněžky staroegyptské bohyně lásky Hathory. Má se vdát za budoucího faraona Thutmose. Čelí zde spoustu protivenství a nakonec se rozhodne před královnou i Thutmosem utéct. Na cestě ji provází jediný člověk, který získal její důvěru - nadaný lékař Cheftu. Během neúprosné poutě pouští se do sebe zamilují. Cheftu se Chloe svěří, že se sem dostal stejným způsobem jako ona. Jmenoval se Jean Francois Champolion. V tu dobu je země postižena 10 egyptskými ranami. V jedné z nich je zabila i Hatšepsut.

Cestou potkají prastarého mudrce Imhotepa, který jim vysvětlí důvod propadu v čase a poradí, jak se vrátit zpět do své doby.

Putují dál a rázem se ocitnou ve smrtelném nebezpečí - Thutmose je chce oba zabít, protože jako jediní viděli smrt Hatšepsut a kdyby se to dozvěděl egyptský lid, tak by si princ na svou vládu musel hodně dlouho počkat.

Ukryjí se ale do rozpadlého chrámu. Když už jim zbývá jen opravdu malá naděje, že se zachrání, uvidí Cheftu na zdi vyryté obrázky, které napovídají jak se odtud ti, kteří se omylem dostali do starověkého Egypta, vrátili do své doby. Udělá přesně to, co je tam nakresleno a Chloe stáhne sebou.

Kniha má otevřený konec. Neví se, kde se ocitnou, jestli jsou oba na stejném místě, nebo zda jsou vůbec naživu.





Hodnocení: (hodnotilo 29 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info