Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Jedenáct minut

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Jedenáct minut
 
Autor: Paolo Coelho
Název díla: Jedenáct minut
Datum vložení: 4.1.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Příběh se zprvu odehrává v jedné Brazilské vesnici, kde se narodila dívka jménem Maria. Popisuje svůj milostný život, a jak se vždy zamilovala, což pro ní bylo vždy bolestivé. Jako by žila v telenovele a neviděla opravdový svět. Ten tvrdý a nelítostný.

Jednou, když jí bylo 22 let, tak si vydělala na cestu do Rio de Janeira, kde se chtěla osamostatnit a snila, že tam potká muže, s nímž bude po celý život. Který se jí až do konce života bude dvořit, bude jí milovat a bude bohatý. Potkala tam jednoho muže. Byl to Švýcar, který neuměl ani slovo portugalsky, a tak si zavolal tlumočníka, aby jí mohl říct, že je krásná a mohla by pro něj dělat zpěvačku a tanečnici v jednom klubu ve Švýcarsku. Marii se splnil sen a po dohodě s rodiči mu kývla, že s ním pojede. On nebyl nějak zvlášť hezký, ale líbilo se jí, jak jí podlézá a říká jí, jak je nádherná. Marii šlo spíš vždy nejvíc o peníze. Když spolu letěli, tak na se najednou jeho gentlmenství začalo pomalu vytrácet a jí se to nelíbilo. Když přijela, tak její slíbená pohádková práce po boku životní lásky se nezdařila. Nedostávala ani plat, jaký jí přislíbil ani nedělala zpěvačku. Byla tanečnicí ve stryptérském klubu. Za nějaký čas odešla. Dělala prostitutku v klubu Cobacabana.

Ráda sledovala lidi okolo sebe. Šla uličkou, kde byla jedna kavárna. Docela drahá, ale za čas si mohla dovolit i drahé věci. Byl tam jeden malíř, kterého okouzlila. S nímž zažívala i jiná dobrodružství, než postelová a po dlouhé době cítila i k náklonnost k člověku.

Coelhův román Jedenáct minut není konvenčním vyprávěním o lásce a sexu, ale odvážným a velmi potřebným varováním před tím, co autor nazývá falešnými modely sexu.





Hodnocení: (hodnotilo 37 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Jedenáct minut Coelho, Paolo 824 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info