Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Dvacet tisíc mil pod mořem

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Dvacet tisíc mil pod mořem
 
Název díla: Dvacet tisíc mil pod mořem
Datum vložení: 23.4.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Kniha je o francouzském přírodovědci Aronnaxovi a jeho sluhovi
Conseilovi. Oba dostávají pozvánku na loď, která má pronásledovat "prchající skalisko". Na lodi se setkají s harpunářem Nedem Landem, který je mistrem ve svém oboru. Loď má zneškodnit pozoruhodnou příšeru, tedy už zmíněné prchající skalisko, o kterém si pronásledovatelé myslí, že je Narval-Mořská příšera. Po pronásledování Narvala loď ztroskotá a pánové Aronnax, Conseil a Ned Land zachrání na Narvalovi…Později se ukáže, že Narval je ponorka. Kapitán ponorky (Nemo) dává ztroskotancům volné působení na ponorce jménem Nautilus a tak začíná kniha 20 000 mil pod mořem.

Zaujala mě kapitola Perla za Deset Miliónů.
Kapitán Nemo chtěl navštívit s panem přírodovědcem, jeho sluhou a harpunářem Manárské loviště perel. Všichni 4 se přichystali na procházku po dně a vyrazili. Šlo se podle kapitána Nema, který je zavedl do jeskyně, ve které byla velká Zéva Obrovská a o které věděl jen kapitán Nemo. Uvnitř Zévy byla perla veliká jako kokosový ořech, který si pěstuje kapitán už dost dlouho. Cestou zpátky potkali lovce perel,
jak se potápí pro perlotvorky a v tom ho napadl žralok a kapitán Nemo šel zachránit lovce a utkal se s žralokem. Když už ho žralok chtěl pohltit, přispěchal kapitánovi na pomoc Ned Land a jednou bodnou ranou do srdce zabil žraloka. Nemo stačil dopravit nešťastníka (lovce) na jeho člun a tam ho oživil. Pak se už ničím neohroženi vrátili z vycházky do Nautilu obohaceni novými zážitky.
Kniha končí tím že 3 noví návštěvníci Nautilu utíkají z ponorky po deseti měcích na ní strávených.





Životopis spisovatele: Jules Verne
Hodnocení: (hodnotilo 241 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Dvacet tisíc mil pod mořem Verne, Jules 79 slov
Dvacet tisíc mil pod mořem Verne, Jules 437 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info