Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Jana a Dana aneb uličnice k pohledání

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Jana a Dana aneb uličnice k pohledání
 
Název díla: Jana a Dana aneb uličnice k pohledání
Datum vložení: 21.5.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Jana a Dana jsou devítiletá dvojčata, která bydlí s maminkou a tatínkem v Plzni. Na nějaký čas se ale musí odstěhovat k babičce do Brna, protoze rodiče musí odjet na služebni cestu do Německa. U babičky zažily mnoho dobrodružství. Například se sousedem strejdou Jonášem, kterému dala děvčata přezdívku Pohrůzek, protože je neměl rád. Měl velkého psa Fronyho a 2 koníky Sally a Lucku a mnoho dalších zvířat, kterých se obě dvě moc bály. Ale po čase se se psem Fronym i se Sally a Luckou skamarádily. A Pohrůzek už na ně nebyl tak zlý, dokonce je naučil jezdit na koni. To Janu a Danu bavilo natolik, že se přihlásily do jezdeckého kroužku. Také jezdily se Sally a Luckou do lesa a k rybníku. Ale také musely chodit do Brna do školy, což se jim moc nelíbilo. Ale zanedlouho si tam našly spoustu kamarádů. Moc se jim u babičky líbilo. Po roce plném zážitků, se jednou vrátili jejich rodiče. Jana a Dana byly moc rády, že jsou rodiče s nimi, a tak všichni odjeli zpátky do Plzně. Ale na Brno, babičku, strejdu Jonáše, psa Fronyho, Sally a Lucku a taky na své kamarády vždy rády vzpomínaly. Rok v Brně se jim velmi líbil.





Životopis spisovatele: Věra Řeháčková
Hodnocení: (hodnotilo 54 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info