Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Hádanka Dutého Stromu

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Hádanka Dutého Stromu
 
Autor: Blytonová Enid
Název díla: Hádanka Dutého Stromu
Datum vložení: 5.6.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Název knihy: Hádanka Dutého Stromu
Autor: Enid Blytonová
Nakladatelství: EFMONT ČR, s.r.o.
Místo vydání: Praha
Přeložila: Šárka Kadlecová
Počet stran: 167

Hlavní postavy Laura, Katie, Nick a pes Russet

Obsah:

Před půl rokem, krátce po Vánocích, ztratili Nick a Katie oba rodiče při autohavárii. Babička byla tehdy také ošklivě zraněna a nemohla o ně pečovat, a tak se o ně v prvních týdnech starali sousedé a nakonec matčin bratr Charlie, jejich strýček s tetou Margaret.
Byla neděle a v pondělí měli jet na školní výlet na jeden den k moři. Katie a Nick museli sehnat 4 libry nebo je pani učitelka Hallová nepustí. Nevěděli, kde je sehnat, teta Margaret byla zlá a nestarala se o ně a strýček nechodil do práce, a když nějaké peníze měl, tak mu je teta sebrala, a tak se děti vydaly za Laurou, aby jim 4 libry půčila, že jí je někdy vrátí. Na druhý den mohly jet na výlet k moři. Laura vzala taky nějaké jídlo pro Nicka a Katie, protože věděla, že jim teta jídlo moc nedává. Všichni tři si to tam užili. Další den byla sobota - volno, a tak si šly děti hrát i s Russetem do lesa. Když Katie a Nick přišli z venku domu jako každý den, Margaret po nich řvala, že zlobí, i když byli úplně hodné. Museli pomáhat celý den tetě Margaret. Za nedlouho přišly prázdniny a Katie a Nick se radovali, že budou pořád venku s Laurou. Na další den se domluvili, že prohledají ten hluboký les, který byl nedaleko jejich domu a jak tak jdou objeví velký Dutý dub, řekli si, že to bude jejich tajná skrýš. Další dny si tam donesli různé věci: dvě židle, teplé deky, baterku. Jednoho dne se strýček naštval a odešel z domu, aby si našel nějakou pořádnou práci a že bude dětem posílat peníze. Děti však měly rádi strýčka, protože věděly, že je má rád, ne jako teta Margaret. A tak děti zůstaly jenom s tetou, když se ráno probudily, teta jim řekla, že odchází bydlet k sestře do Skotska a že si pro ně přijde ráno nějaká pani z dětského domova. Když už Margaret odjela, nečekaly děti na nic a utekly do jejich tajného úkrytu do dutého stromu. Domluvily se s Laurou, že jim tam bude nosit každý den jídlo a bude si tam s Russetem chodívat hrát. Jednou, když už chtěla Laura odejit s Russetem domů, Russet začal štěkat a hned dětem bylo jasné, že sem někdo jde. Povykoukly dírou ze stromu a uviděly dva policisty, jak je hledají. Bylo to o vlásek, málem je našli, kdyby Russet nepřestal štěkat. Lauřini rodiče museli dát Russeta pryč, moc zlobil, rozkousával jim koberec, papuče a papíry, a tak Laura ukryla Russeta v dutém domě s Katie a Nickem. Jednoho dne se strašlivě rozpršelo, byla bouřka a Laura už k dětem měla dávno přijít s jídlem. Russet, Katie a Nick už čekali na Lauru a byli hladoví. Bylo jim jasné, že se něco s Laurou něco stalo. Lauřini rodiče šli do lesa hledat Lauru, protože měli obavy že se nevrátila domů, v tu chvíli jim došlo, že kdyby byla s Russetem, neztratila by se! Za tři hodiny ji našli promočenou, a tak ji dovedli domu. Když Laura nepřišla s jídlem do jejich tajného ukrytu Katie, Nickovi a Russetovi nezbylo nic jiného, než se vrátit a podívat se, co je s Laurou. Laura měla horečku a ráda viděla Russeta. Děti pověděly, kde byly a věděly, že se nemůžou vrátit. A tak rodiče od Laury napadlo adoptovat Katie a Nicka. Lauřini rodiče oznámili policii, že je našli a po dlouhém vyřizováním je adoptovali. To bylo to nejlepší, co si mohli přát, bydlet s Laurou.





Hodnocení: (hodnotilo 53 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info