Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Válka s mloky

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Válka s mloky
 
Název díla: Válka s mloky
Datum vložení: 20.6.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Jak napovídá už název, celá kniha se věnuje mlokům a jejich objevení. Na počátku tohoto vážného objevu stál kapitán van Toch, námořník živící se lovem perel. Jednou připlul na ostrůvek v Tichomoří nesoucí název Tana Masa a dozvěděl se od domorodců, že mají velké obavy z čertů žijících v nebezpečné zátoce Devil Bay. Ovšem kapitán, starý obtloustlý a sečtělý, toho přece nemohou vyděsit nějaká stvoření ve vodě.
Po bližším seznámení s těmito nehezkými tvory, van Toch zjistil, že má vlastně tu čest s inteligentními a učenlivými zvířaty. Nejpodivuhodnější ovšem bylo zjištění, že nosí ven mušle s perlami.
Po krátké době kapitán van Toch odjel do Amsterdamu a pověděl o celé aféře s mloky zámožnému muži, panu G. H. Bondymu. Ten nejdříve není plánem na odchyt mloků nadšen, ale nakonec svolí.
Důležitou roli v ději hraje také pan Povondra, který pracoval u pana Bondyho jako majordomus a vpustil kapitána do domu a právem sám sobě přisuzuje roli průlomníka ve věci mloků.
Nicméně mloci jsou odchytáváni a následuje celá řada pokusů o domestikaci. Zjišťuje se, že mloci jsou schopnými dělníky a mohou vykonávat podvodní práce. Někteří dokonce umí mluvit, čož je zpočátku senzace, ale čím častěji se mlocích hovoří, tím méně je lidstvo považuje za raritu.
Celý děj vyvrcholí, když se mloci rozmnoží na více než dvojnásobek celé lidské populace a s pomocí zbraní, které jim sami lidé dodali, se z nich stává nepřekonatelná armáda, která neváhá použít zbraní, umu a inteligence, aby pomalu vytlačovala lidstvo. Teprve tím začíná nerovná válka s mloky.





Životopis spisovatele: Karel Čapek
Hodnocení: (hodnotilo 114 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Válka s mloky Čapek, Karel 1229 slov
Válka s mloky Čapek, Karel 415 slov
Válka s mloky Čapek, Karel 385 slov
Válka s mloky Čapek, Karel 123 slov
Válka s mloky Čapek, Karel 220 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info