Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Lásky hra osudná

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Lásky hra osudná
 
Název díla: Lásky hra osudná
Datum vložení: 17.8.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Příběh tří herců, kteří soutěží o krásnou herečku jménem Isabel. Ta je v rukou své macechy Zerbiny, která je také kuplířkou. Do Isabely jsou zamilováni: Trivalin - hrdinný tip, rek tělem i duší; Gilles - básník a myslitel a nakonec Brighela - pomlouvač a intrikán, o jehož lásce k Isabele nikdo neví. Brighela řekne Trivalinovy, že ho Isabela miluje, ale že ji o lásku chce připravit podlý Gilles, který chce I. pro sebe. Trivalin je nadšen, že si Isabel vybrala jeho, ale zároveň se bojí Gillese jako soka. Brighela mu ale poradí. Měl by jí zakoupit nějaký dárek. Trivalin nemá peníze, a tak si od Brighely musí půjčit na lichvu. B. mu půjčku sám nabídne, podá mu směnku a odejde pro peníze. Jenže když jde pro peníze, potká Gillese a řekne mu, že Isabela miluje T., a že G. musí provést nějaký hrdinský skutek, aby na ni zapůsobil. Jenže jaký? B. mu opět poradí. Opatřit kočár a I. unést násilím. G. odběhne sehnat kočár a B. přichází za T. bez peněz, ale zato s novinkou, že G. chce I. unést. T. zuří a zapomene, že peníze ještě nemá - dá směnku mimoděk B.- a jakmile se G. objeví ve dveřích obviní ho z podlosti a mrzkosti. Ten se cítí uražen a vyzve Trivalina na souboj. T. ho v souboji zabije. Po souboji však slyší dusot kopyt a hluk kol. To si Brighela odváží jeho milou Isabel, kterou od Zerbiny vykoupil Trivalinovými penězi!





Životopis spisovatele: Karel Čapek
Hodnocení: (hodnotilo 14 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info