Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Diablo nový domov

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Diablo nový domov
 
Autor: Gabi Adam
Název díla: Diablo nový domov
Datum vložení: 7.10.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
3.DÍL
DIABLO NOVÝ DOMOV

spisovatel: GABI ADAM
název knihy: DIABLO NOVÝ DOMOV
vydavatelství: PONY CLUB
ilustrace: BOB LANGRISH
původní název: NEUE HEIMAT FÜR DIABLO
rok vydání: 2006


Riky se dozvěděla skvělou novinu. Její rodiče se právě rozhodli přestěhovat na venkovskou farmu. Je to skvělá novina. Konečně bude Riki moci mít Diabla ustájeného blízko domova. A aby toho štěstí nebylo málo, budou na farmě ustájení Holii to je kůň Lillian a také i bývalí cirkusoví koně Rašid a Šarazan, kteří budou patřit Katy a Kevinovi, spolu s oslíky Donem a Čikem. Diablo bude mít zkrátka spoustu kamarádů. Než však dojde ke stěhování, stane se pohroma. Všichni koně zčistajasna beze stopy zmizí. Jediným očitým svědkem je Čiko, který pochopitelně o události nemůže nic povědět. Riki a její přátelé se ihned pustí do zoufalého pátrání. Rašida a Holliho našli za 2 hodiny kosek od domova, ale Diabla a Šarazana se nedařilo neustále naleznout. Našli až k večeru stopy po Diablovi. Šli po stopách. Diablo utíkal podle pachu a ržání svého kamaráda. Když Diablo dorazil na místo, kde byl uvězněn v malé kůlničce Šarazan, uviděl vedle kůlny na stráži zloděje. Ten mu byl povědomí. Vzpomněl si, že když byl ještě hříbě, tak ho tento pán ubližoval. Pracoval ve stáji, kde se Diablo narodil. Vzbudila se vněm touha oplatit mu tu bolest, kterou mu za mlada způsobil. Rozeběhl se proti němu a začal ho kopat, stavěl se na zadní, kousal ho. Naštěst přijeli za chviličku na toto místo rodiče Riky, Kevin, Katy, Lillian a všichni, kdo jim pomáhali v pátrání. Když Riky uviděla co Diablo dělá, rozběhla se k němu a začalo ho uklidňovat. Po chvíli se jí ho podařilo uklidnit. Ostatní zavolali na policii. Ta během chvíle přijela. Kdyby Riky včas nezasáhla, tak by nebyl muž už asi na živu. Diablo byl tak rozrušen jak ho Riky ještě nikdy neviděla. Když přijela policie, zloděje zajala. Všichni byli šťastní, že našli Diabla. Jeden z nich však šťasný tak moc nebyl. Byl to Kevin, který ještě nenalezl Šarazana. Diablo zničeno nic zaržál. Šarazan ho uslyšel a také zaržál. Všichni udiveně koukali odkud ten hlas přichází. Kevinovi oči se začali rozzařovat. Rozběhl se ke kůlničce odkud hlas slyšel. Když ji otevřel, uviděl v ní Šarazana, z jeho očí začali téct slzy radosti. Vyvedl Šarazana ven, dal mu napít a odvezi oba koně zpátky do stáje. Zloději byli zavřeni do vězení. Po pár dnech se mohli koně a rodina Sulaiových a Jack, který už patřil do rodiny Sulaiových stěhovat na venkov do nového domova. Všichni se tam hned zabydleli. Koně a oslíci si také rychle zvykli na nové boxy a výběhy. Všichni byli moc spokojení.





Hodnocení: (hodnotilo 39 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info