Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Vychytanej svět Janety B.

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Vychytanej svět Janety B.
 
Autor: Dyan Sheldonová
Název díla: Vychytanej svět Janety B.
Datum vložení: 8.12.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
V této knížce vystupuje hlavní postava Janet (příjmení Brandyová), sedmnáctiletá holka, která žije v Anglii. Janet má za svou nejlepší kamarádku Dishu Paskiovou, bez které nedá ani ránu. Prožívá s ní takzvané temné období, jelikož říká, že žije v domě hrůzy, protože se s ní nikdo nedá normálně do řeči, buď se její rodiče hádají nebo ji provokuje její pubertální bratr Justin. O Vánocích dostala Janet knížku jogy, podle které pravidelně cvičí. V temném období udělala ve svém životě mnoho změn např. vymalovala si pokoj na fialovo, obarvila si vlasy na červeno a také se stala vegetariánkou po své tetě Sapho. Pak ale nastane v jejím životě velký zlom, kdy se její matka odstěhuje, protože zjistila že jí její manžel podvádí a že s tím už nemůže žít. Napsala svým dětem na rozloučenou dopis, který ale Janet nestačí a nedokáže své matce(kterou jinak nazívá Cvokyně) odpustit. Jednoho dne se ale Janet překoná a své matce zavolá. Matka jí všechno vysvětlí a omluví se, že jí to neřekla. Otec Sigmund uzná, že by bylo nejlepší, kdyby se odstěhoval on a kdyby se matka vrátila zpátky a starala se o Janet a Justina.
Tato knížka je napsaná ve formě deníku, který si Janet pečlivě psala v období od 21. prosince až do 4. května.





Hodnocení: (hodnotilo 9 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info