Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Dva kroky od ráje...

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Dva kroky od ráje...
 
Autor: Lenka Lanczová
Název díla: Dva kroky od ráje...
Datum vložení: 21.12.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Hlavní hrdinka Nátalie Kudláčková vyšla základní školu a nastoupila na gymnázium. Hned první den přijde ale pozdě. Musi do školy dojíždět a zapomněla vystoupit, proto musela kousek dojít pěšky. Když přijde, uvidí "známou tvář" je to spolužačka ze zakladní školy. Přisedne si k ní. Jenže Blanka ji zradí. S Natálií do třídy chodí ještě Viky. Minulý rok propadla.
Se školou jedou na 14 dní sbírat chmel. Naty se tam skamarádí s Viky a ještě s pár kluky z průmyslové školy. Klukům se ale spíš líbí Viky. Naty se líbí Aleš. Má modré oči a blonďaté vlasy. Jenže Alešovi se líbí Viky. Naty žárlí a je na Viky naštvaná, jenže je to jediná kamarádka.
Natálii to ve škole moc nejde, navádí ji k tomu hlavně Viktorie, protože ona sama má špatné známky. Naty se seznámí na intru, kde pracuje její mamka, s Robertem. Její mamka tvrdí, že je sukničkář a má pravdu. Natálii pouze využije. Potom o tom ještě vypráví na itnru.
Viky chodí s Alešem a Natálie ji závidí. Jenže Aleš se začne stýkat pomalu i s Naty. Tvrdí ji, že ji miluje a že se s Viky rozejde. Jenže potřebuje peníze. Je závislý na automatech a prohrál Viktoriiny peníze. Nemůže se s ní proto hned rozejít. Naty jde za tátou a zeptá se ho, jestli by jí nemohl dát dva tisíce na bundu, kterou si vyhlídla v obchodě. Tatínek jí peníze dá. Naty okamžitě běží za Alešem a peníze mu dá. Aleš slíbí, že je Viky následující den dá. Jenže tak neudělá, prohraje je opět na automatech. Chvíli to před Natálii tají, ale Naty na to stejně přijde. Není na Aleše naštvaná a peníze schání znovu. Získá je a Aleš je Viky opravdu dá. Naty si myslí, že je už všechno OK, ale ono není. Aleš dluží ještě 21 tisíc svému kmotrovi, které taktéž prohrál na automatech. Ten hrozí, že pokud mu peníze nevrátí, řekne to Alešovýmu otci. Alešův otec se to ale nesmí dozvědět, protože by byl na Aleše naštvaný a nechal by ho léčit ze závislosti. Naty se snaží peníze získat všude. Dokonce kvůli tomu i krade.
Vše zajde až tak daleko, že Aleš krade i Naty. Ukradne jí šicí stroj, CD přehrávač a fotoaparát Canon. Naty jde za Alešem a rozejde se s ním. Další den ji Viky ve škole oznámí, že se Aleš pokusil vykrást malou samoobsluhu, ale že ho chytili.
Naty řekne vše tatínkovi a ten jí pomuže. Už je jako dřív a snaží se napravit i známky ve škole.





Hodnocení: (hodnotilo 27 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info