Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Lucky Luk I.

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Lucky Luk I.
 
Autor: Lenka Lanczová
Název díla: Lucky Luk I.
Datum vložení: 21.12.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Lukáš Lucký je hlavní hrdina této knihy. Je mu 22 let a užívá si života. Má mnoho žen. Chodi s Leonou, ale ona neví, že on ji podvádí s mnoho jinými. Má také kamaráda Radima. Je to jeho dobrý kamarád. Leona si ho chce vzít. Jenže Luk si ji vzít nechce. Nemá ji rád, a tak se svatbě vyhýbá. Jenže Leona ho chce donutit. Leona předstírá, že je těhotná. Má ledvinový pás, a tak to i tak vypadá, ale jednou ji Lukáš přistihne, když se prevléká a kvůli její lži se s ní rozejde.
V knihovně potkal ženu, do které se zamiloval. Věděl jen, že se jmenuje Sandra, protože to viděl napsané na kartě knihovny. Po nějaké době ji potkal opět na koupališti a potom v bufetu, kde s ní poprvé mluvil. Pomohl jí s taškou. Sandra mu řekla, že je vdaná. Byla dobře vdaná, do bohaté rodiny. Lukáš se ale nevzdal a nakonec ji přemluvil, aby se sešli v restauraci. Pomalu se sbližovali. Mělo to ale několik háčků. Sandra dříve pracovala jako společnice. Měla svého pasáka, který se vydával za jejího bratra. A ve skutečnosti se nejmenovala Sandra, ale Marie. Luk na tohle všechno přišel, ale protože ji opravdu miloval, odpustil jí.
Jeho kamarád Radim si vydělával peníze nelegální cestou(převážel balíky přes hranice) a lákal Lukáše, aby pracoval s ním. Luk nechtěl. Maximálně pro něj nahrával kazety. Z toho si přivydělával, ale stejně z toho moc peněz neměl. Pracoval také na pile, ale tam dal později výpověď. Když byl skoro na mizině, uvědomil si, že Sandra je zvyklá na luxusní život a tak pašoval s ním. Dostával za to velké peníze. Jenže oba praovali pro Sandřijinýho pasaka, jmenoval se Urban.
Lukovi jednou přišla obálka. Byly v ní fotky jak je se Sandrou. Sandře chodily taky, a nechtěla se s Lukem více stýkat, ale Luk ji přesvědčil. Bála se, aby se to nedozvěděl její manžel, ale ten byl ve Švédsku.
Na Štědrý večer se Sandra domluvila s Lukem, že budou Vánoce slavit společně. Sandra přišla k němu, osmažili kapra, odobili stromeček, rozbalili dárky. Sandra měla pro Luka překvapení. Je těhotná a bude se s jejím manželem rozvádět. Luk byl štěstím bez sebe.
Lukáš a Radim se vydali zase pašovat. Byla to podle Rada vyjímečná várka za výjimečné peníze. Cesta za hranice byla bezproblémová. Vyložili balíky a jeli nazpět. Jenže Radim si všiml, že už je hodně hodin. Měli to naplánované, aby je na hranicích nezastihla pravidelná hlídka. Bohužel jeli pozdě. Na hranicích potkali 2 strážníky. Radim měl pistoli a jednoho postřelit. Domů už dojeli bez problému. Jenže Radim dal pistoli Lukovi, tudíž na ni byly jeho otisky. Radim sbalil všechny svoje věci a odjel pryč. Luk si toho všiml až další den. V Radimově zásuvce viděl negativ fotek, které mu někdo poslal v obálce. Všechno mu došlo. Na náměstí už na Luka čekala policie, která ho zavřela do vězení.





Hodnocení: (hodnotilo 5 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info