Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Most do země lásky

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Most do země lásky
 
Autor: Lenka Lanczová
Název díla: Most do země lásky
Datum vložení: 2.1.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Denisa a Hanka jsou jako sestry. Je jim 17 let. Ale opravdu jen jako. Jsou to nejlepší kamradky už od 1. třídy. Jsou si podobné jako vejce vejci a kdo je nezná si je opravdu plete. Často stopují auta, pokud se chtějí někam dostat. Stejné jsou ale jen na pohled, uvnitř jsou každá jiná. Denisa se zdá více svědomitá, zato Hanka je spíš roztržitá, ale i přesto docela spolehlivá. Jsou také každá z naprosto jiné rodiny. Hanka je z pohodové rodiny. Mamka se o ni stará, ale ne zase přísliš. Má starší sestru, která má dvě děti. Zato Denisa je z rozpadlé rodiny. Otec provozovatel diskoték a matka reaktorka neustále na cestách. O Denisu se nezajímá. Denisa má bratra. Knihu vyprávi Hanka.

Denisa a Hanka často chodí na ruzné akce. Jednou potkají kluka, který sice spí, ale i přesto se Hance líbí. Denisa ho zná, a tak mu řekne, ať Hance zavolá. Domluví si schůzku a potom spolu začnou chodit. Marek je úžasný, má Hanku rád. Jsou skoro ideální pár. Nešťastnou náhodou se Denisa seznámí s Lubošem, kterému se velmi líbí. Denise se také líbí, ale drží si ho od těla.
Marek a Hanka jedou na Hančinu chatu. Čeká je tam velmi nepříjemné překvapení. Narazí tam na Hančinu mamku, která je tam v posteli s učitelem z průmyslovky. Hance se najednou všechno zhroutí. Vyjede po ní i manžel její sestry, potom říká, jak ho sváděla. Nikdo jí nerozumí, Marek říká, že na to nemá myslet, ale Hance to prostě nejde. Docela se spolu pohádají.
Při obědě ve škole je Denisa zvláštní, říká, že potřebuje s Hankou mluvit, ale o samotě. Domluví se na neděli. Když ale Hanka Denise zavolá, nikdo to nebere. Začíná se o ni strachovat. Marek ji uklidňuje. Dokonce ani Denisina matka nemá o dceru strach. Po týdnu už zavolá na policii. Ti si sice připíšou Denisu na seznam pohřešovaných osob, ale nemají žádnou stopu, a tak to nechají být. Po Denise jakoby se slehla zem.
Když se Hanka chystá na rande s Markem, prijde za ní mamka a řekne jí, že Denisu našel houbař v keři MRTVOU. Hanka se zhroutí.
Hančini přátelé jí řeknou, že Denisu videli naposledy s Markem. Hanka se ho na to zeptá a on přizná, že se s Denisou vyspal. Hanka je z toho ještě více rozrušená než z podvodu matky. Vraždu připisují Markovi. Nakonec ale zjistí, že ji znásilnili a poté zašktili dva starši muži. Hanka dá Markovi ještě jednu šanci.





Hodnocení: (hodnotilo 16 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Most do země lásky Lanczová, Lenka 405 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info