Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Lassie se vrací

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Lassie se vrací
 
Autor: Eric Knight
Název díla: Lassie se vrací
Datum vložení: 28.1.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Lassie je dobře stavěná a vychovaná fena kolie, patřící rodině Carracloughů, která žije v Anglii ve vesnici Greenall Bridge. Když Sam Carraclough přijde jednoho dne o práci v dole, rozhodne se Lassii prodat. Po několikaletém usilování získá Lassii vévoda z Rudlingu, který ji zavře do psince k ostatním psům. Lassie si, ale za ta léta vypěstovala pud - jít Joemu Carracloughovi naproti ke škole - který se ozývá každý den kolem čtvrté hodiny. Párkrát se jí z psince podařilo uniknout, ale vždycky musela zpátky. Jednou jí vévoda odvezl spolu s ostatními psy kamsi do Skotska, kde nařídil, aby s Lassií každý den chodil jeho poskok Hynes na procházku. Když byli jednou na procházce ozval se v Lassií její pud, který uposlechla a Hynesovi utekla. Na své předlouhé cestě narazila na mnoho nástrah a postupně se začala vyhýbat lidem a také městům, kde jí hrozilo nebezpečí. Dlouhé zdržení jí způsobilo obcházení rozlehlého jezera a také následky jejího postřelení, když si ji pastevci spletli se psem, který jim zabíjel ovce. Již téměř na konci sil ji v příkopě našli starší lidé, kteří ji ošetřili, nakrmili a dokonce si ji chtěli ponechat u sebe. Lassie však toužila jen po návratu za svým Joem a vydala se znovu na cestu. Kus své pouti prošla s Rowlie Palmerem jeho psíkem Bambulkou a kobylou Bess, který projížděl vesnicemi a prodával keramiku.Poté, když se jejich cesty rozešly, Lassie konečně dorazila do vsi, kde bydleli Carracloughovi a trpělivě čekala u školní branky na konec vyučování. Domů už dojít nedokázala, ale šťastný Joe si ji odnesl v náručí.Za krátký čas se Lassie ve svém domově zotavila, jejímu trápení však ještě nebyl konec – jednoho dne se u domu objevil vévoda z Rudlingu. Joeův otec však Lasii namaskoval tak, že ji vévoda nepoznal. Nabídl však Samovi práci ve svém psinci za šest liber týdně a také pozemek na svém panství, kde mohl se svou rodinou žít. Za nějaký čas nečekala Lassie před školní brankou na svého Joea, ten se ale nebál, protože věděl, že na něho čeká doma u štěňátek.





Hodnocení: (hodnotilo 122 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Lassie se vrací Knight, Eric 160 slov
Lassie se vrací Knight, Eric 178 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info