Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Devatero pohádek- Velká kočičí pohádka

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Devatero pohádek- Velká kočičí pohádka
 
Název díla: Devatero pohádek- Velká kočičí pohádka
Datum vložení: 3.4.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Jednoho dne si princezna házela s míčem. Po chvíli upadla a rozbila si koleno. Začala usedavě plakat, protože jí to moc bolelo. Najednou šla kolem babička, která jí chtěla utěšit, a tak jí slibila, že jí přinese záhadné zvířátko. Zanedlouho se babička vrátila a nesla ono záhadné zvíře. Byla to kočka Jůra. Jako odměnu žádala babička tolik peněz, kolik má králova maminka "stříbrých" vlasů. Král jí tu odměnu bez výmluv vyplatil.
Královská rodina měla dva psi - Buffa a Buffina, se kterými Jůra měřila síly. Mezitím si princezna usmyslela, že vyzkouší, jestli kočka ospravdu dopadne na všechny čtyři, a tak ji pustila z okna. Jenže místo na své nohy dopadla Jůra na hlavu pána, který ji unesl. Byl to kouzelník. Po kouzelníkovi začali pátrat detektivové z celé Evropy, ale ani jednomu se ho nepodařilo polapit. Povedlo se to až Sidneymu Hallovi, který kvůli němu procestoval celý svět. Nakonec kouzelníka polapil na jeho zvědavost.
Ke konci pohádky dovedla kočka Jůra babiččina vnuka Vaška ke trůnu, podle královnina snu.





Životopis spisovatele: Karel Čapek
Hodnocení: (hodnotilo 127 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info