Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Spravná pětka a tajemství šeptajícího ostrova

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Spravná pětka a tajemství šeptajícího ostrova
 
Autor: Enid Blytonová
Název díla: Spravná pětka a tajemství šeptajícího ostrova
Datum vložení: 22.5.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Správná Pětka
a tajemství Šeptajícího
ostrova
Enid Blytonová
Kniha vypráví o 5 dětech Julianu, Dickovi, Anně, George a psu Timovi. Začalo to tím že k ním přišla paní Laymanová jestli by nemohli pohlídat její chalupu a vnuka Wilfrida. Wilfrid je tak trochu podivín, samotář a je ke všem drzý a má rád jenom zvířata. Děti se rozhodnou že pohlídají chalupu i Wilfrida a tak se vydají na prohlídku chalupy. Byla to malá chalupa ve vysokém kopci s výhledem na moře a na Šeptající nebo-li Zakázaný ostrov. Zakázaný protože tam prý vojáci hlídají nějaký poklad. Děti se rozhodnou, že si půjčí člun a obeplují ostrov, aby zjistili jak to tam vypadá.Ale nečekaně začne příliv a děti vlny odnesou na ostrov kde ztroskotají. Jdou tedy ostrov prozkoumat, ale špatně přivázali člun a odnese jim ho příliv, pak se vydají hledat pitnou vodu a našli studnu ve které bylo vědro, ale až na dně studny. Dick tedy sešplhal do studny a našel tam dvířka ve kterých byly nějaké zlaté sochy. Mezi tím se za nima vydal Wilfrid který si taky půjčil člun, aby prozkoumal ostrov jestli tam nenajde nějaká zajímavá zvířata. Když najde Wilfrid ostatní děti a řekne jim, že když připlouval viděl nějaké chlapy, kteří u jeskyně nakládali nějaké sochy a bedny. Děti se vydají hledat tu jeskyni u které viděl ty chlapy, v jeskyní je chytí dva muži, kteří hlídají poklad a tak je zavřou do skrýše k pokladu. Děti si všimnou té díry, kterou Dick viděl sochy, pak se jim podaří vylézt po laně ze studny nahoru a odplout domů.

Rok vydání-1997
Místo vydání-Praha
Nakladatelství-Egmont ČR
Počet stran-135





Hodnocení: (hodnotilo 73 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info