Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Akademie Point blanc

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Akademie Point blanc
 
Autor: Anthony Horowitz
Název díla: Akademie Point blanc
Datum vložení: 10.6.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Alex Rider musí řešit další problém: Jižně od Ženevy je Akademie Point Blanc, kam bohatí lidé dávají své děti na převýchovu. To by bylo v pořádku, kdyby jejich otcové nezačali znenadání umírat. A tak MI-6 vyšle Alexe znovu do akce. Alex se má tentokráte vydávat za Alexe Frienda, syna Davida Frienda, který vlastní řetězec supermarketů Friend's a bydlet u něj, dokud si ho nevyzvedne Eva Stellenboschová z Akademie. Na místě se Alex skamarádí s Jamesem Sprintzem, který je jediný, kdo se zde chová celkem normálně, jelikož ostatní se chovají tak, jako by je vyměnili (což je také pravda). Další den se ale James začne chovat jako ostatní a tak Alex zůstane sám. Pak se vydá na průzkumy a zjistí, že ho někdo špehuje a napodobuje, aby zjistil jaké má zvyky, a jak se v různých situacích chová. Alex se pak vydá do suterénu a objeví tam skutečné syny milionářů a dojde mu, že ti, se kterými se setkal v Akademii, jsou nějaké kopie. Když se chystá odejít a zavolat posily, přistihnou ho a omráčí strážní. Když se probudí, je připoutaný k židli a doktor Grief mu vysvětlí, o co mu jde; pomocí kopií (to byly dokonalé klony) se chystá zmocnit bohatství a stát se pánem světa. Pak prý nechá Alexe zabít pomalou a bolestivou smrtí. Hned nato ho nechá odvést do cely. Alexovi se ale podaří utéct, pak si sežene žehlicí prkno, které použije jako provizorní snowboard a chystá se sjet do města pod akademií. Pak ho doženou dva skůtry, ale Alex se jich zbaví tak, že jede v lese, kde se skůtry neprotáhnou. Nastane problém, když v plné rychlosti narazí do drátěného plotu a poraní se na hlavě. Nakonec to díky rychlému příjezdu sanitky přežije a MI-6 nechá udělat fingovaný pohřeb, aby od něj odpoutala pozornost. Hned nato se ale má vydat zpátky do akademie spolu s SAS, aby zachránil syny milionářů. To se po několika přestřelkách podaří a Alex se vrátí do Londýna. Tam se ale setká i se svým dvojníkem, který se ho snaží zabít, ale Alexovi se podaří uniknout a jeho klon se svojí vinou zabije sám (zapálí výstřely z pistole unikající plyn a uhoří).





Hodnocení: (hodnotilo 55 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info