Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Strašidlo Cantervillské

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Strašidlo Cantervillské
 
Autor: Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde
Název díla: Strašidlo Cantervillské
Datum vložení: 11.6.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Hlavní myšlenka: Hlavní myšlenkou je dobrodružný boj strašidla Simona de Canterville a mladé rodiny amerického vyslance pana Otise. Jejich spor je zde velice dopodrobna a vtipně vylíčen. Spisovatel popisuje americké názory, které popírají a nepřipouštějí jakékoli nadpřirozené síly, které jsou v rozporu s názory Evropanů, kteří díky své dlouhodobé historii alespoň trochu ve strašidla, víly a podobné úkazy věří.
Hlavní hrdina:Hlavním hrdinou této velmi poutavé knížky je zesnulý sir Simon de Canterville, který kdysi tj. v roce 1575 zavraždil svoji choť a teď za to už dobrých 300 let pyká. Po celou dobu, co na zámku žili cantervillové, si strašil jak chtěl, ale teď má pole svého působení kvůli novým americkým majitelů značně omezené. Strašidlo to přesto zkouší stále dál, ale bez výsledku. Nakonec ho z věčného prokletí vysvobodí dcera amerického vyslance, Virginie, ale až potom co dospěje a má téměř před svatbou.
Vlastní názor: Podle mého názoru je tato knížka napsaná velice živě a poutavě. Velice mě zaujala svým specifickým humorem, který jistě zaujme téměř každého čtenáře. Dále mě zaujalo i to, do jak zajímavého kontrastu dal spisovatel Ameriku s Anglií, tj. dvě tak stejné a přesto tak rozdílné kultury a civilizace.





Hodnocení: (hodnotilo 82 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info