Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Fikané jezinky chiswické

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Fikané jezinky chiswické
 
Název díla: Fikané jezinky chiswické
Datum vložení: 11.6.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Kniha vypráví o jednom mladém muži jménem William Starling, který žije v budoucnosti kolem roku 2200. Průměrná váha člověka vyšplhala na 127 kilo a stále stoupá, ale Will byl jiný, byl až příliš vychrtlý a tak se mu lidé posmívali i na ulici. Bydlel v Londýně v takzvaném mrakoškrabu, což byla zvětšená verze dnešního mrakodrapu. Bylo tak celkem 303 pater a Will s jeho rodiči zaujímal patro 222.
Když se Will konečně chystá do své práce, musí si obléknout ochrannou kombinézu umožňující přežití, protože v Londýně opět panují kyselé deště. Will pracuje jako zaměstnanec v Tate Galery, kde jsou uschovány obrazy z minulosti. Will se minulostí zabývá velmi rád, a když mu jeho vedoucí dal prozkoumat obraz z Viktoriánské doby, pod velkým zvětšením na monitoru objeví digitální hodinky. Když ten velký objev vzdělí svému nadřízenému, začínají se dít velmi podivné věci.
Will jednou uslyší, jak si dvě tlusté dámy, nazývající se jezinkami, říkají, že se okamžitě musí dostat do skladu a všechny obrazy z Viktoriánské doby zničit. Willovi se to nelíbí, a tak se vkrade do skladu a obrazy, které chtějí jezinky zničit, schová a vymění je za obyčejné obrazy. Náhle uslyší jak někdo vchází do skladu, a tak se schová a čeká co se bude dít. Uvidí jezinky ničit obraz, který postrčil za pravý viktoriásnký.
Chce zjistit proč jezinky chtěly zničit obraz. Jeho kamarád Tim mu dá drogu zvanou retro, která dostane Willa do Viktoriánské doby a Will se setká se svým předkem Hugem Runem, s kouzelníkem, který dokáže předpovídat budoucnost. Will objeví stroj času, se kterým bude cestovat po vyčerpání drogy. Setká se i s robotem a několikrát se vyhne smrti.
Však když Runa zabije Jack Rozparovač, Will nalezne magické mluvící puk a společně zjišťují pravdu, kterou se jezinky snaží utajit. Třebaže Tim je bratr Willa a Hugo Run není mrtev.
Nakonec vše dopadne dobře a Will s Timem se roku 2200 narodí v Londýně jako dvojčata paní Starlingová.





Životopis spisovatele: Robert Rankin
Hodnocení: (hodnotilo 3 čtenáři)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info