Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

2061: Třetí Vesmírná Odysea

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > 2061: Třetí Vesmírná Odysea
 
Název díla: 2061: Třetí Vesmírná Odysea
Datum vložení: 11.6.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Doktoru Floydovi je již 103 let, ale přesto je stále ve skvělé formě, hlavně díky tomu, že část života strávil v hibernaci, která nejenom že zastaví stárnutí, člověka ještě omladí a tak je Floydův biologický věk pouze 65 let. Floyd se vydává na výlet vesmírem na Halleyovu kometu na lodi Universe, nejmodernější lodi, která byla lidmi postavená.
Po příletu na kometu se posádka vedená kapitánem Smithem se posádka dozví, že její sesterská loď Galaxy byla unesena a donucena přistát na Europě, kde bylo zakázané přistát. Tento zákaz přišel na zem od „Hvězdného dítěte“ Davida Bowmana. Lidstvo si už dříve osídlilo některé měsíce bývalého Jupitera, ze kterého se stalo miniaturní slunce Lucifer.
Na Europě je život, jak bylo zjištěno už dříve, ale že je tam diamant větší než Mount Everest, to nikdo dosud nevěděl. Trosečníci z paluby Galaxy se rozhodli tuto horu prozkoumat, bohužel hora se postupně propadávala do nitra Europy. Také zjistili, že na Europě žijí keříkům podobní obojživelníci, kteří vyvinuli jistou inteligenci, a že je před nepřízní Evropského počasí chrání monolit, který je překlopený na bok.
Synovi Heywooda Floyd, Chrisovi, se zde stane něco záhadného. Když prolétali okolo Europské vesnice uviděl tam svého otce jenom v županu. On se tam s ním bavil a řekl mu, aby odletěli, že škodí Europanům. Ale skutečný Heywood Floyd je na palubě Universe, která letí Galaxy pomoci. Možná to souvisí s tím, co se mu stalo, když uviděl miniaturní monolit u sebe v kajutě…

Knížka se mi líbila, ale nebylo tam tolik děje, jako v předchozích knížkách. Líbily se mi ilustrace v knížce, byly mnohem hezčí než v předchozích knížkách.





Životopis spisovatele: Arthur Charles Clarke
Hodnocení: (hodnotilo 2 čtenáři)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info