Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Patnáctiletý kapitán

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Patnáctiletý kapitán
 
Název díla: Patnáctiletý kapitán
Datum vložení: 24.6.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
V roce 1873 loď "Poutník" vyplula na každoroční lov velryb. Po jednom katastrofickém lovu však zůstane bez kapitána. Jeho místo zaujme patnáctiletý Dick Sand. Loď doráží místo do Ameriky do Afriky. Dick a přátelé padnou do otroctví. Jeden černoch však uteče a ostatní osvobodí. Po dvoudenní plavbě potkají karavanu a s její pomocí se dostanou domů.
Navzdory mým názorům při pohledu na tloušťku této knihy se mi "Patnáctiletý kapitán" zalíbil. Nejvíce mě udivuje Dick Sand. V patnácti letech dovedl ovládat loď jako pravý kapitán. A navíc byl zodpovědný a spolehlivý k ostatním lidem na palubě. Kniha je psána zajímavým způsobem a srozumitelným jazykem.





Životopis spisovatele: Jules Verne
Hodnocení: (hodnotilo 159 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Patnáctiletý kapitán Verne, Jules 157 slov
Patnáctiletý kapitán Verne, Jules 342 slov
Patnáctiletý kapitán Verne, Jules 468 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info