Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Skrytý život žraloků

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Skrytý život žraloků
 
Autor: A. Peter Klimley
Název díla: Skrytý život žraloků
Datum vložení: 2.2.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Autor v této knize píše o části svého života, který podrobil zkoumání žraloků. A to zejména dvou druhů žraloků: kladivounů a žraloků bílých.
Potápí se mezi hejna kladivounů, aby je označkoval a pozoroval jejich životy, proč se stěhují a proč jich ubývá. Zkoumá žraloky bílé a dokazuje jejich komunikaci mezi sebou. Většina lidí toto tvrzení nepřijímá. Peter Klimley se snaží přiblížit žraloka bílého, ne jako tupého a lidožravého tvora, ale jako inteligentního a obezřetně vybíravého na potravu. Snaží se o pokles v lovu žraloků, neboť žralok je důležitým článkem potravního řetězce a ekosystému.

Další
Nakladatelství: PASEKA
Rok vydání: 2003

Ukázka z knihy
Pode mnou byli žraloci až ke dnu. Když jsem pohlédl do strany, byli tam také, kam až jsem dohlédl. Více žraloků, než jsem dokázal spočítat. Možná padesát, možná sto, snad dokonce více.






Hodnocení: (hodnotilo 8 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info