Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Kruh

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Kruh
 
Autor: Kodži Suzuki
Název díla: Kruh
Datum vložení: 8.2.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Reportér tokijských novin Asakawa narazí na případ 4 studentů, kteří zemřeli ve stejnou vteřinu na různých místech. Zjistí, že se znali a že týden před smrtí spolu tajně flámovali v rekreačním středisku v horách. Asakawa se tam vydá a v horském srubu B-4 ve kterém studenti bydleli
objeví neoznačenou videokazetu. Když si ji pustí, zhlédne sérii znepokojivých záběrů následovaných varováním, že ten, kdo se na to podívá, přesně za týden zemře, neprovede-li přesně uvedené instrukce, které bohužel někdo smazal. Poté Asakawa zpanikařil, rychle utekl a kazetu vzal s sebou. Vrátil se domů a odsud zavolal svému kamarádovi ze střední školy Rjúdžimu, jestli by si nemohli dát sraz, aby mu ukázal kazetu a zkopíroval mu ji k prozkoumání. Když se Asakawa vrátil domů a pustil si kazetu, zjistil, že je veprostřed když ale odcházel, tak ale byla na začátku. Hned běžel vzbudit jeho ženu, a zjistil že se na tu videokazetu podívala jak ona, tak i jeho dcera. Další den šel k Rjúdžimu, který měl připravenou jednoduchou tabulku byly tam: scény, délka, kolikrát se tam objeví černá obrazovka a jestli to je abstraktní nebo konkrétní scéna. Za chvíli se dozvěděl, že to bylo natočeno ženskýma očima. Pak jeli do ústavu fyzika, který se zajímal paranormálními jevy. Tam našli dokument o Sadako , která to jistě natočila. Tak jeli na ostrov kde se Sadako narodila. Tam se dozvěděli, že její matka skočila do sopky. A pak, že Sadako šla do Tokia do divadelního spolku a od jednoho muže co spolek zakládal se dozvěděli: že když tam byla sama tak tam někdo přišel a viděl že jde TV a najednou se vypnula a poté si všiml , že je tam Sadako a on si všiml , že TV není v zásuvce.

Zjistili, že na místě rekreačního střediska dříve byla malá nemocnice. Jeli za doktorem, který tam kdysi pracoval a když ho uviděli byl to ten muž kterého viděli na videokazetě a ten jim řekl, že Sadako znásilnil čímž na ni přenesl jako na posledního člověka pravé neštovice a pak v pudu sebezáchovy ji zabil, hodil do studny a zasypal ji. Hned se vydali do rekreačního střediska, do chatky B-4 a tam vyloupli jedno prkno a uviděli zahrabanou studnu a tak ji začali vyhrabávat.Nejdřív slezl Rjúdži a Asakawa vytahoval kýble s hlínou pak se vyměnili. Asakawa po chvilce hrabání našel lebku Sadako a zjistil, že vlastně žije i když měl být už 6 minut mrtvý…. Ráno se probudil v chatce rychle se vrátili domů. Asakawa večer napsal článek o tom co v posledním týdnu prožil.
Rjúdži, když přišel domů a podíval se do zrcadla, tak se tam viděl akorát o 100 let starší, tak vzal telefon a zavolal svojí přítelkyni Jo pak pustil telefon a začal řvát – umíral. Když to Jo vzala tak slyšela jenom křik, který znala, ale nevěděla odkaď. Položila ho a zavolala Rjúdžimu, ale jeho telefon byl vyvěšen, tak za ním jela a tam ho uviděla MRTVÉHO!!! Asakawa zavolal Rjúdžimu, ale tam to vzala Jo a řekla mu,že Rjúdži je mrtvý. Asakawu napadlo podívat se do knížky, kterou mu Rjúdži dal. Něco mu říkalo aby se podíval na stranu 91, a tam ho bil do očí čím dál větší nápis REPRODUKCE. Samozřejmě byla poslední kdo se nakazil pravými neštovicemi a hlavním údělem viru je reprodukce.

Bylo to tak prosté zaklínadlem je zkopírovat videokazetu a tak zajistit její reprodukci.





Hodnocení: (hodnotilo 18 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info