Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Biblické příběhy

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Biblické příběhy
 
Název díla: Biblické příběhy
Datum vložení: 8.2.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Biblické příběhy

1, Adam a Eva
Bůh vytvořil člověka z hlíny a dal mu jméno Adam. Pro Adama stvořil zahradu jménem Eden. Uprostřed této zahrady stály dva stromy strom života a strom vědění. Bůh řekl Adamovi: ze všech stromů jíst můžeš ale ze stromu vědění nejes! A jak čas plynul tak bůh vytvořil z Adamova žebra ženu a dal jí jméno Eva. V zahradě byl stiví had který přiměl Evu aby snědla jablko ze stromu vědění. Eva donesla jablko i Adamovi a ten jedl také. Bůh to všechno viděl a vyhnal Adama i Evu z ráje.

2, Babylónská věž
Lidé se rozhodli že postaví věž která bude sahat až do nebe. Stavění věže bylo náročné a vyčerpávající. Mnoho lidí zemřelo a hodně lidí bylo zmrzačeno. Ale po nějaké době byla věž dostavěna a lidé se začali vysmívat bohum že jsou lepší a mocnější než oni. Bůh to viděl a za jejich pýchu a posměšky je chtěl potrestat. Tak si řekl: „zmatu jejich jazyky aby jeden druhému nerozuměl.“ Když tak učinil lidé se nemohli vůbec na ničem domluvit, a tak je bůh rozptýlil po celé zemi jako různé národy. Bůh spálil plamenem půlku věže a druhou půlku zničil kámen od kamene aby si lidé pamatovali co účinili.

3, Kain a Ábel
Adam a Eva měli dva syny, starší syn se jmenoval Kain, a mladší syn se jmenoval Ábel. Kain byl oráčem a Ábel byl pastýřem ovcí. Ábel byl hodný a spravedlivý, ale Kain byl zlí.
Jak Hospodin přikázal postavili oltář na, který obětovali to co se jim urodilo. Kain svému bratrovi záviděl, protože Hospodinovi se líbila víc obět Ábelova. Ábel obětoval nejlepšího beránka za to Kain uschlé obilí. Jednou když šel Kain s Ábelem polem, Kain zdvihl kámen a uhodil Ábela do obličeje. Ábel se zvedl a Kaina z posledních sil přemohl. Kain se omlouval a říkal že už to nikdy neudělá, tak ho Ábel nechal být. Ábel se otočil a Kain ho lstivě praštil ze zadu do hlavy. Ábel upadl k zemi a umřel. Hospodin to všechno viděl a nechal
Kainovi na čele velký symbol a rozkázal že musí chodit světem, aby všichni viděli co udělal. Kain se usídlil v zemi Nód.

4, Král Šalamoun
Dvě ženy které žily v jednom domě, se jim narodily dva synové, ale jeden syn se narodil mrtev.
Žena která uviděla svého syna mrtvého se rozhodla vyměnit si živé dítě za mrtvé. Když se ráno probudily tak žena která v náručí držela mrtvé dítě zjistila, že dítě není její. A tak chtěla zpátky své dítě, ale druhá žena dítě nechtěla vydat, a tvrdila že je její. Tak se rozhodly že pujdou za králem Šalamounem aby je rozsoudil. Král Šalamoun říká: „ženy jejíž dítě není aď se přizná.“ Jenže se nikdo nepřiznal a tak vydal rozkaz: „Dítě rozsekněte na půl a každé ženě dejte půlku.“ A v tom říká pravá matka „dejte dítě jí než aby ste ho zabil“. A tak Šalamoun poznal kdo je pravá matka. A nepravou matku potrestal.





Životopis spisovatele: Ivan Olbracht
Hodnocení: (hodnotilo 131 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Biblické příběhy Olbracht, Ivan 400 slov
Biblické příběhy Ivan, Olbracht 756 slov
Biblické příběhy Olbracht, Ivan 529 slov
Biblické příběhy Olbracht, Ivan 247 slov
Biblické příběhy Olbracht, Ivan 1636 slov
Biblické příběhy Olbracht, Ivan 873 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info