Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Pusa je jen začátek

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Pusa je jen začátek
 
Autor: Hortense Ullrichová
Název díla: Pusa je jen začátek
Datum vložení: 28.4.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Hlavní postavy: Jojo-je docela obyčejná třináctiletá holka, až na to že je doslova magnet na trapasy a problémy. Její kluk Sven, se s ní jak pořád tvrdí rozhodně nenudí.

Vedlejší postavy:Sven-Jojo kluk, legrační a moc milý
Justus-byl Jojo první láska
Lucila-Jojo nejlepší kamarádka
Flippi-Jojo potrhlá sestra
Maminka-snaží se být své dceři dobrou matkou
Oskar-maminky přítel

Stručný obsah: Jojo je moc zklamaná z toho, že její kluk Sven musí jet na velikonoční prázdniny s rodiči do Karibiku. Těšila se jak si spolu prázdniny užijí. Místo toho se bude celé dva týdny nudit, aspoň si to myslí. Ale ouha…mezitím se ve městě objeví Justus. Byl Jojo první láska, jenže pak se odstěhoval.
Jojo zjišťuje, že je do něj stále zamilovaná a tak se do toho pořádně zamotá. Začíná to nevinnou procházkou v parku ale na konci jí Justus políbí. Jojo to zaskočí a uteče. Pak se začnou vídat častěji a častěji. Budou spolu na pouti a v kině. Jednou, když spolu budou zrovna v kině zaslechnou oba rozhovor Lucily se Serafínou(Justusova mladší sestra). Lucila právě říká ,, chudák Sven,“ Serafína se samozřejmě diví kdo Sven je a Lucila jí vysvětlí, že je to Jojo kluk. A tak se chudák Justus dozví pravdu, kterou mu Jojo zamlčela. Naštve se na Jojo a taky má proč.
Jojo se chvíli trápí ale za chvíli se má vrátit Sven, kterému napsala třiceti stránkový dopis ale nakonec ho neposlala. Jenže Jojo má špatné svědomí. Je na sebe naštvaná za to co se stalo a tak se rozhodne že to Svenovi, hned jak se sejdou poví.
Ale nenašla k tomu odvahu. Když on byl tak šťastný, milý a veselý říkala si.
Nakonec se to Sven dozví od Lucily a rozejde se s Jojo. Ta se s toho úplně zhroutí, probrečí skoro dva dny. Pak jí zavolá Justus jestli by se s ním nesešla, že je do ní pořád zamilovaný, že už jí odpustil a že teď už můžou, když se rozešla se Svenem.
Jojo souhlasila, jenže po několika dnech zjistila že už to s Justusem není ono. Chtěla zpátky Svena, jenže ten byl pryč… Nakonec se radši s Justusem rozejde a dál smutní po Svenovi.
Na konci prázdnin jí Lucila vytáhne na party, aby se rozloučily z volnem a tam se objeví i Sven. Jojo zpanikaří ale Sven jí dá úplně novou šanci.

Můj názor: vím, že tady to zní jako normální dívčí román ale tak to není. Já tam jen nezaznamenala Jojiny trapasy a jinou legraci,jen podstatný děj. Vlastně jsem se u této knížky většinou tlemila jako blázen. Je to opravdu moc vtipná knížka. Jojo má ještě potrhlou sestru Flippi, která sbírá šneky s tou je tam taky někdy velká sranda. Opravdu tuto knížku moc doporučuji! Je to moc zábavné jak se Jojo snaží zamluvit svůj trapas a ještě víc se ztrapní:-D





Hodnocení: (hodnotilo 14 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info