Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

My děti ze stanice Zoo

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > My děti ze stanice Zoo
 
Autor: Christiane F.
Název díla: My děti ze stanice Zoo
Datum vložení: 28.4.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Knížka vypráví o Christině, která se v 8 letech přestěhovala se svými rodiči a mladší sestou do Západního Německa, do Berlína. Rodiče jim slibovali jak si v jejich velkém bytě založí seznamovací agenturu. Že budoum mít hodně pěněz, budou mít obě dvě své pokoje. Plán se seznamovací agenturou nevyšel. Proto se museli všichni odstěhovat z velkého panelového bytu, do mešího bytu také v paneláku. Na sídlišti byly strašné podmínky. Děti si nemohly sednou na trávník nebo si v klidu hrát.
Doma její táta bil jak jí tak i její matku a sestru. Když bil otec malou Christianu, matka radši nezasahovala, protože by to odnesla hlavně ona a naopak. Jednou se dokonce Christiana pokusila skočit z okna 11 patra, kde bydleli..
Christiana a její sestra to měly ve velkém městě težké. Christiana se svojí kamarádkou ze třídy chodili do takzvaného Domu středu, kde mohly trávit volný čas. Ve sklepě domu středu se začali šířit tablety a kouřit hašiš.Samozdřejmě že i Christiana začala s obojím i s její kamarádkou,která se již ve všem docela dobře vyznala.V domě středu se vyměnili lehké drogy za horší a až heroin..Majitel Domu středu jen nečinně a zoufale přihlížel jak se mění obyčejný klub pro voný čas v narkomanské doupě.
Christiana která měla zase novou partu si zatím heroin nepíchla.Vždy byla za tu mladší. Ale čím dál se podobala lidem ve svém okolí.Ti byla narkomani nebo pouze na LSD po kterém měli prý skvělý trip.Její matka si myslela že když se Christiana pořád směje,že to je výjev puberty ve které se Christiana vyskytovala, ne drogy-tablety.
Všichni z její party začali chodit do klubiu kde se šířili drogy.Hlavně heroin.V klubu v kterém se Christiana seznámila se svým klukem Detlefem,kteerý taky byl na drogách a dalšíma lidma.
Po nějaké době se Christiana i její kluk Detlef neobešli bez heroinu.Neustále si říkali že můžou kdykoliv přestat.Dokonce jednou se Christiana rozhodla vše říct matce.Už jí nechtěla lhát,že spí skorou každou noc u své kamarádky.Přitom byla v klubu,někde v metru nebo se svým přítelem.MAtka okasmžile zareagovala a Christiana a Detlef si začali odvykat.Nejdřív u Christiany doma.Podařilo se.Ale po nějaké době už zase byli na drogách.Jezdiliu na stanici Zoo , kde Detlef vydělával prostitucí.Ona sama zatím ne protože její kluk Detlef jí to zakázal.Na konec po nějakém čase i další odvykací kůře i Christiana měla své stále zákazníky na stanici Zoo a byla plně závislá na drogách.Do školy skoro nechodila a doma většinou byla jenom přes noc.
První Christianina láska Andreas přezdívaný Atze se předávkoval.Schválně.Říká se tomu zlatá rána.On už vše skončil a napsal dopis ve kterém říkal aby s tím všichni co nejdříve skončili.Christiana se s tím nemohloa vyrovnat uvažovala jesti také nemá všechno skončit.Se vším skoncovat.Neskončila.
Sama se přihlásila na odvykací kůru v takzvaném Narknonu z kterého několikrát utekla.Byli tam k dostáním drogy.Nakonec si jí odvezl otec který to nezvládl stejně jako Christianina matka.
Matka a její přítelem odvezli Christianu na venkov k příbuzným.Bylon jí to všechno už uplně jedno,Detlef byl ve vězení a skor všichni její kamarádi byli schopní se navzájem okrást jen aby měli na další dávku.
Christiana u příbuzných na venkově zůstala a nakonec se jí povedlo odvyknnou.Ale pořád si říkala jaké by to bylo kdyby přeci jenom zůstala v Berlíně,klubu s ostatními narkomany.Ale nezůstala.Zůstala tady.I když vědela že nedaleko je městě s trhem kde se dají sehnat drogy.Přeci jenom to zvládla.

Kniha je napsána podle pravdy.Christiana s kterpou se měl udělat malý rozhovor do časpoisu nakonec vzrostl v knihu.Kniha byla seposána podle magnetofonových záznamů. Kniha byla vydána v desítkách vydání.





Hodnocení: (hodnotilo 5 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
My děti ze stanice ZOO F., Christiane 406 slov
My děti ze stanice zoo F., Christiane 1322 slov
My děti ze stanice Zoo F., Christiane 431 slov
My děti ze stanice ZOO F., Christiane 172 slov
My děti ze stanice zoo F., Christiane 196 slov
My děti ze stanice Zoo F., Christiane 3164 slov
My děti ze stanice ZOO F., Christiane 641 slov
My děti ze stanice Zoo F., Christiane 1010 slov
My děti ze stanice ZOO F., Christiane 303 slov
My děti ze stanice ZOO Rieck, Horst 853 slov
My děti ze stanice ZOO F., Christiane 314 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info