Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Válka s mloky

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Válka s mloky
 
Název díla: Válka s mloky
Datum vložení: 24.9.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Příběh začíná plavbou kapitána Van Tocha, který jede lovit perly na ostrov Tana Masa a najde tam přerostlé mloky, které si ochočí a vychová, naučí je mluvit, počítat, číst a uvažovat. Mloci se rozšíří díky panu Bondovi a Povondrovi, kteří zaplatí náklady na rozvoz mloků. Ale mloci se začnou rychle rozmnožovat, až do několika milionů. Každý přímořský stát má u svého pobřeží mloky, kteří staví hráze. A proto jim lidé musí dodávat potravu a zbraně pro stavbu. Ale mloci se natolik přemnožili, že chtěli zabrat více pevniny, a tak je začali bourat. Státům se to však nelíbilo, a proto mlokům přestali dodávat jídlo a výbušniny. Mloci se naštvali a začali útočit na loďstva států. Včechny mloky vedl Chief Salamandr. Mloci se postupem času posunovali až například na celé Německo.

Na závěr autor promlouvá k sobě a najde způsob, jak se vyhnout vyhynutí lidstva. Napíše, že první, necivilizovaní mloci, začnou útočit proti civilizovaným. A tím pádem se mloci vyhubí, moře ustoupí a vše bude jako dřív.





Životopis spisovatele: Karel Čapek
Hodnocení: (hodnotilo 35 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Válka s mloky Čapek, Karel 1229 slov
Válka s mloky Čapek, Karel 415 slov
Válka s mloky Čapek, Karel 385 slov
Válka s mloky Čapek, Karel 345 slov
Válka s mloky Čapek, Karel 123 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info