Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Harry Potter a Vězeň z Azkabanu

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Harry Potter a Vězeň z Azkabanu
 
Název díla: Harry Potter a Vězeň z Azkabanu
Datum vložení: 27.5.2010

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Harry Potter znovu tráví své další prázdniny u rodiny Dursleyových, letos navíc se zlou tetou Marge. I přes přísný zákaz používání kouzel jí Harry promění v obrovský balón a v noci uteče, se štěstím zastaví záchranný autobus, který ho doveze k Děravému kotli.
Tam se dozví, že z vězení v Azkabanu uprchl nebezpečný čaroděj Sirius Black, který podle legend přivedl lorda Voldemorta k Harryho rodičům a je tak zodpovědný za jejich smrt.
Nyní Sirius Black usiluje také o zabití Harryho. Kvůli tomu, hostí Bradavická škola hrozivé azkabanské strážné, zvané „mozkomoři“. Ti mají za úkol ochraňovat studenty před obávaným čarodějem. Ty ovšem na Harryho působí hůř nežna jiné a často omdlévá. Požádá tedy profesora Lupina, aby ho naučil Patronovo zaklínadlo, které jediné proti mozkomorům zabírá.
Dále dostane nejnovější koště Kulový blesk. Jedné noci když Hary,Hermiona a Ron právě našli prašivku se objeví velký černý pes, chytne Rona a zatáhne ho pod strom i s Prašivkou, kterou má Ron v kapse. Harry a Hermiona se dou hned za ním. skončí v nějaké chýši. Harry míří na sinuse a Najednou se tam objevil profesor Lupin, ten vyrazil Harrymu a všem kouzelnické hůlky z rukou. Nakonec zjistí, že a zrádce je Petr Pettigrew Který byl ta krysa.Lupin se mezitím promění ve vlkodlaka. Pak se Harry a Hermiona se probudí na marodce přijde k nim Brumbál a řekne jim, aby použili obraceč času aby zachránily Siriuse, kterého jdou vysát mozkomorové. Tak se Harry vrátí v čase a zachrání Siriuse na Hipogryfovi (napůl orel, napůl kůň) a ten odletí.





Životopis spisovatele: Joanne Kathleen Rowlingová
Hodnocení: (hodnotilo 275 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Harry Potter a Vězeň z Azkabanu Kathleen Rowlingová, Joanne 596 slov
Harry Potter a vězeň z Azkabanu Rowlingová, Joanne Kathleen 724 slov
Harry Potter a Vězeň z Azkabanu Rowlingová, Joanne Kathleen 1050 slov
Harry Potter a Vězeň z Azkabanu Kathleen Rowlingová, Joanne 78 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info